Οι Γυναίκες της Ευρώπης στέλνουν μήνυμα

«Ενδυνάμωση, κινητοποίηση, σύνδεση» ήταν τα βασικά μηνύματα της AIPFE Κύπρου –Γυναίκες της Ευρώπης, κατά την παρουσίαση του οράματος του οργανισμού την 1η Ιουλίου στο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν περισσότερες από 140 γυναίκες και άνδρες από τον κόσμο των επιχειρήσεων , της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων της τέως Υπουργού, Κλαίρης Αγγελίδου, της βουλευτού, Ρούλας Μαυρονικόλα, της Επιτρόπου Ισότητας, Ιωσηφίνας Αντωνίου,

της τέως Επιτρόπου Καίτης Κληρίδη, της Δημοτικής Συμβούλου, Σούλας Κολλακίδου και της Υποστράτηγου Kristin Lund.

Η AIPFE – Γυναίκες της Ευρώπης, είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1987 από την κα Ρόδη Κράτσα, η οποία ήταν τότε μέλος και αργότερα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το παράρτημα της Κύπρου ιδρύθηκε το 2001, με στόχο τη διάδοση της ιδέας της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία των πολιτών, στην Κύπρος και στο εξωτερικό .

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κα Αγγελίδου, Επίτιμο Μέλος της AIPFE Κύπρου, είπε: «Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο οργανισμός που δημιουργήθηκε δειλά-δειλά όταν κάλεσα την ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα το 2001 (στην Κύπρο), θα έφθανε σε τόσο υψηλά πρότυπα και θα καταπιανόταν με τόσες πολλές δραστηριότητες.»

Για οποιαδήποτε οργάνωση, για να συνεχίσει να εργάζεται με πάθος για ένα σκοπό, είναι σημαντικό το κάθε νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της να μοιράζεται ένα κοινό όραμα και να εργάζεται προς την υλοποίησή του με ενότητα. Για την περίοδο 2015-2018, η AIPFE Κύπρου συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Μεσαρίτη ειδικό σε θέματα Στρατηγικής Μάρκας (Brand Strategist) σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει ένα όραμα με ένα σκοπό. Όπως είπε ο Μεσαρίτης : «Με αυτό το εργαστήριο, η AIPFE Κύπρου γνωρίστηκε με τον εαυτό της και τις αξίες της».

Όταν κλήθηκε να τρέξει το εργαστήρι οράματος ο Μεσαρίτης έθεσε στον εαυτό του το εξής ερώτημα: «Αναρωτιέμαι πώς θα άλλαζε η ζωή μας αν αναγνωρίζαμε τη γυναίκα ως έννοια. Τότε, αυτόματα παύει να αφορά μόνο τις γυναίκες γιατί η έννοια του θηλυκού είναι πανανθρώπινη.

Η Πρόεδρος της Οργάνωσης , Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, μέλος της AIPFE Κύπρου από την ίδρυσή της, παρουσίασε δύο ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, το «Women Fit for Business» (WF4B) και το «Gender Diversity in Decision Making Positions», τονίζοντας την επιτυχία τους κατά τον τελευταίο ένα χρόνο. Το πρώτο πρόγραμμα παρείχε σε 12 νέες, άνεργες πτυχιούχες, τις απαραίτητες δεξιότητες μέσω κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και παροχής μέντορα. Ένα έργο το οποίο θα ανανεωθεί για τα έτη 2015-2016, μέσα από τις προσπάθειες ενός αριθμού εθελοντών εκπαιδευτών, συμβούλων και των συντονιστών. Το δεύτερο πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην χαρτογράφηση της τοπικής αγοράς εργασίας, και προχώρησε με την απαραίτητη κατάρτιση και τη δημιουργία ενός εγχειριδίου καλών πρακτικών για να σπάσει τα κοινωνικά στερεότυπα και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πολυμορφίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Λοιπόν, τι μπορεί να κερδίσει κάποια ως μέλος της AIPFE;» ρώτησε η Κουκκίδη-Προκοπίου το κοινό της.

«Μπορούμε να σας προσφέρουμε καθοδήγηση σχετικά με την ΕΕ και άλλες διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων, επιχειρηματικότητας, κατάρτισης και εκπαίδευσης μέσω της συνεργασίας μας με τους εταίρους μας.»

Και όταν πρόκειται να δώσεις πίσω στην κοινότητα;

«Μπορείτε να ενδυναμώσετε, να παρακινήσετε και να συνδέσετε απόφοιτες του προγράμματος WF4B με την αγορά εργασίας, παρέχοντας τους καθοδήγηση και υποστήριξη κατά την έναρξη του δικού τους έργου,» πρόσθεσε.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης, να συμμετέχετε στα προγράμματά μας, στην κατάρτιση και το έργο μας γενικότερα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα