Οι Ευρωπαίοι να παραμείνουν ενωμένοι κατά της βαρβαρότητας

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι για να πολεμήσουν κατά της βαρβαρότητας και να σφίξουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό των τρομοκρατών με τα όπλα που διαθέτουν, τονίστηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Οπως ανέφερε η εισηγήτρια της έκθεσης για την Πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης Ευρωπαίων πολιτών από τρομοκρατικές οργανώσεις, Ρασίντα Ντάτι, (ΕΛΚ, Γαλλία), οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έπληξαν ολόκληρο κόσμο.

Ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι

πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη στους ευρωβουλευτές και εμείς θα “πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι” και να πολεμήσουμε κατά της βαρβαρότητας, “να σφίξουμε τη θηλιά γύρω από το λαιμό των βαρβάρων με τα όπλα που έχουμε”.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής τόνισε ότι είναι κυρίως ζήτημα ορθής εφαρμογής των ήδη υφιστάμενων κανόνων, παρά υιοθέτησης νέων. Κυρίως, πρέπει να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είπε σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το διαδίκτυο είναι η δημοσίευση και η διάδοση παράνομου περιεχομένου. Οι "γίγαντες του διαδικτύου", πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόνισε.

Αυτή η ριζοσπαστικοποίηση, είπε, έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους να στείλουν βόμβες που κάποια στιγμή θα έκαναν έκρηξη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “είμαστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτού του τέρατος. Αν είχαμε λίστα ελέγχων θα μπορούσε να αποφευχθεί η σφαγή” και κάλεσε την Κομισιόν να υλοποιήσει τις προτάσεις της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ώστε οι Ευρωπαίοι να δουν αποτελέσματα.

Εκανε επίσης έκκληση στη Σοσιαλιστική ομάδα να αλλάξουν στάση, υπενθυμίζοντας “ανεύθυνες τροπολογίες”, όπως ο τερματισμός ελέγχου στα σύνορα. “Αυτό είναι ανεύθυνο”, είπε, και θα πρέπει να πρέπει να πάρουμε θέση στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι έχουμε όλοι θορυβηθεί τα μάλα.

Βρισκόμαστε, είπε, ενώπιον απόπειρα εξτρεμιστών να μας δηλητηριάσουν.

Ενόσω θρηνούμε, είπε, “δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το συναίσθημα να γίνει ψύχωση και ο φόβος να γίνει απειλή για να μην κερδίσουν έτσι οι τρομοκράτες” οι οποίοι έχουν βάλει στόχο τις αξίες μας.

Σημείωσε επίσης ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες είναι ανάμεσα στους δράστες και για το λόγο αυτό το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει εντός της Ευρώπης.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, ανέφερε είναι η ανάληψη δράσης και αποτροπή επανάληψης παρόμοιων καταστάσεων.

Σημείωσε ότι η έκθεση αυτή είναι πραγματικά πάρα πολύ επίκαιρη για συλλογική δράση εναντίον της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ασφάλειας. Δεν αντιδρούμε απλώς στα γεγονότα, είπε, και ανέφερε ότι ένα παράδειγμα είναι οι νέοι κανόνες δράσης για έλεγχο των πολυβόλων όπλων.

Αναφορικά με το Διαδίκτυο είπε ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα εγκαινιάσει το ευρωπαϊκό Φόρουμ για το διαδίκτυο.

Επίσης, σύντομα θα προτείνει οδηγία για τη διακίνηση και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στους ευρωβουλευτές είπε ότι “έχετε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη μας γιατί είναι δύσκολος ο δρόμος μπροστά...η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα