Aποκλειστικό - Χούρικαν: "Δεν θα υπάρξει κούρεμα δανείων"

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα δανείων», ξεκαθαρίζει ο Τζον Χούρικαν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Σίγμα, μετά τον επαναδιορισμό του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου.

Μεγαλύτερη πρόκληση για την Τράπεζα Κύπρου,

σύμφωνα με τον Τζον Χούρικαν, είναι η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία χαρακτηρίζει ως την «μοναδική και μεγαλύτερη ατέλειωτη δουλειά στον ισολογισμό της Τράπεζας».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εκποιήσεων, ο Τζον Χούρικαν ανέφερε ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν σκοπεύει να προβεί σε μαζικές εκποιήσεις. Στόχος, είπε, είναι να χρησιμοποιηθεί ο νόμος των εκποιήσεων για όλους όσοι δεν συνεργάζονται με την Τράπεζα για εξεύρεση λύσεων.

Ξεκαθαρίζει ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν εξετάζει σε αυτή τη φάση την πώληση πακετοποιημένων δανείων σε τρίτους.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις αναφορές του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, όπου έκανε λόγο για «ανοησίες» βουλευτών και καθυστερήσεις στην ψήφιση σημαντικών νομοθεσιών, ο Τζον Χούρικαν υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του ότι κάποιοι νόμοι θα έπρεπε να είχαν ψηφιστεί πιο γρήγορα.

Απάντηση έδωσε και στο σχόλιο του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος είχε εκφράσει λύπη που ένας ιδιωτικός υπάλληλος ασκεί κριτική στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ερωτηθείς εάν έχουν εκλείψει οι προσωπικοί λόγοι που επικαλέστηκε, όταν υπέβαλε την παραίτησή του από την Τράπεζα Κύπρου, ο Τζον Χούρικαν έκανε ειδική αναφορά στη σύζυγό του και μίλησε για τον ρόλο - «κλειδί» του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Τζόζεφ Άκερμαν στην απόφασή του να συνεχίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα