Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που προκάλεσαν αντιδράσεις

Μονοπωλεί και πάλι το ενδιαφέρον των τοπικών αλλά και των ελλαδικών μέσων ενημέρωσης. Ο λόγος για τον Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων με τις δηλώσεις του σχετικά με την δράση των ομοφυλοφίλων στην Κύπρο.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, που αφορούσαν δηλώσεις για δημιουργία σχολείων,

στα οποία τα παιδιά από τη νηπιακή τους ηλικία θα έχουν την δυνατότητα να γαλουχηθούν στα χριστιανικά ιδεώδη.

Σήμερα,ο Μακαριότατος, κατά την διάρκεια συνάντησής του με το Πρόεδρο Αναστασιάδη, θέλησε να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρερμηνεύθηκαν.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό ο Μακαριότατος είπε πως αυτό που επιθυμεί είναι να δημιουργηθούν σχολεία στα οποία «θα βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία», γιατί όπως είπε «θέλουμε μέσα στην ψυχή των παιδιών να βάλουμε τον Χριστό».

Αφού επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι εκτροπή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως έχουν «ξετσιπωθεί» και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας.

Ανέφερε ακόμη πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτοί που δεν αγωνίζονται να γίνουν καλύτεροι, διευκρινίζοντας ότι η εκκλησία δεν μισεί, αλλά, αγαπά τους ομοφυλόφιλους.

Οι 2 + 1 του Αρχιεπισκόπου που έγιναν viral

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου περί ομοφυλοφίλων, που κάνουν το τελευταίο 24ωρο τον γύρο του διαδικτύου, δεν είναι οι μόνες που προκάλεσαν αντιδράσεις. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις δηλώσεις του Μακαριότατου, που προκάλεσαν αντιδράσεις συνοπτικά, παρουσιάζονται τα εξής:

Το περιβόητο τζακούζι στην Αρχιεπισκοπή

Σάλος είχε προκληθεί τον Απρίλιο του 2015 όταν έκανε τον γύρο της Κύπρου η είδηση που αφορούσε ανέγερση πισίνας, τζακούζι στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής. Ο ίδιος ο Μακαριότατος, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγες μέρες μετά, ότι πρόκειται για υδρομασάζ και όχι για πισίνα. Ο λόγος μάλιστα της ύπαρξης του εν λόγω υδρομασάζ ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Μακαριότατος με την σπονδυλική του στήλη.

Η είσοδος του ΕΛΑΜ στην Βουλή

Την ικανοποίησή του είχε εκφράσει ο Κύπρου Χρυσόστομος Β για την είσοδο του ΕΛΑΜ, τον περασμένο Μάιο στην Βουλή. «Δεν επίστευα ότι θα μπουν μέσα, αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα», είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος, κληθείς να σχολιάσει την είσοδό τους στην Βουλή.

Τα χρήματα από το παγκάρι της Παναγίας του Τράχωνα

Μεγάλη εβδομάδα και τον Απρίλιο του 2015 είχε ξεσπάσει «Ιερός πόλεμος» με αφορμή την καταγγελία των επιτρόπων της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα προς τον Προκαθήμενο, ότι τους πήρε 450.000 ευρώ από την εκκλησία.

Οι επίτροποι της εκκλησίας τον κατήγγειλαν για κατάχρηση εξουσίας και ζητούν τις 450.000 ευρώ πίσω. Ο Χρυσόστομος απάντησε τότε, πως θα τους παύσει αυθημερόν και ότι δεν θα τους αφήσει ούτε σέντ.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τους κατοίκους της κοινότητας, όταν ρωτήθηκε εάν θα λάβει υπ' όψιν τις θέσεις των κατοίκων, λέγοντας ότι «δεν θα μας πουν ούτε οι κάτοικοι ούτε εκείνοι που λένε ότι εκπροσωπούν την κοινότητα του Τράχωνα. Τους εισηγηθήκαμε να τους δώσουμε αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου και αρνήθηκαν».

Το who is who του κατά κόσμο Ηρόδοτου Δημητρίου

Ο κατά κόσμον Ηρόδοτος Δημητρίου γεννήθηκε στις 10 Aπριλίου του 1941 στο χωριό Τάλα της Πάφου.

Αμέσως μετά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έγινε δόκιμος μοναχόςστην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο Πάφου. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 1963 και στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε διάκονος. Συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1972.

Είναι στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο από τον Νοέμβριο του 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα