Οι διάφορες μορφές της ΔΔΟ

Παρουσιάζεται σήμερα το νέο βιβλίο του Καθηγητή Ανδρέα Θεοφάνους με τίτλο «Η διακυβέρνηση και η πολιτική οικονομία μίας ομοσπονδιακής Κύπρου».
Στο πρώτο κεφάλαιο, με τίτλο «Από την Ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι το Σχέδιο Ανάν», επιχειρείται μια συνοπτική ιστορική αναδρομή.

Το δεύτερο κεφάλαιο, με τίτλο «Το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, η έναρξη νέου Κύκλου Συνομιλιών και η επιστροφή των υπερβολικών προσδοκιών», επικεντρώνεται και αξιολογεί τη βάση του νέου κύκλου συνομιλιών και τις προεκτάσεις.

Στο τρίτο κεφάλαιο «Πρακτικά ζητήματα και οι υφιστάμενες

πραγματικότητες» αναλύονται οι επικρατούσες αντιλήψεις και τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

Στο τέταρτο κεφάλαιο, με τίτλο «Το θεωρητικό πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής διευθέτησης του Κυπριακού και το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον», αξιολογείται το θεωρητικό υπόβαθρο των συζητήσεων για το Κυπριακό.

Στο πέμπτο κεφάλαιο, με τίτλο «Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», αξιολογείται το συγκεκριμένο πλαίσιο λύσης.

Στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο επεξηγούνται τα αναμενόμενα προβλήματα από μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και καταγράφονται εισηγήσεις.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Χριστοδουλίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άντρος Κυπριανού ΓΓ ΑΚΕΛ και Νικόλας Παπαδόπουλος Πρόεδρος ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα