Οι χούλιγκαν ξαναχτύπησαν

Από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος είπε ότι κάποια στελέχη της Αστυνομίας πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κατά την άποψή του «δεν είναι θέμα για το οποίο ο κ. Δίπλαρος έπρεπε να προβεί σε σχόλια»

Με σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, στην περιοχή του Εναερίου, σημαδεύτηκε πομπή οχημάτων οπαδών του Απόλλωνα το βράδυ πριν από τον τελικό Κυπέλλου, όταν τα οχήματα πλησίασαν στον χώρο όπου

βρίσκεται ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που έγιναν επί του παραλιακού δρόμου και πέριξ της περιοχής του Εναερίου, ρίχθηκαν πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τέθηκε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε φώτα τροχαίας.

Μάλιστα, σε σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βιαιότητα των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών, φαίνεται ο τραυματισμός τουλάχιστον ενός ατόμου από αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε στο διάβα του όποιον βρισκόταν στον δρόμο του.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν με την άφιξη ισχυρών αντιοχλαγωγικών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Επεισόδια και στο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Απόλλωνα
Συνέχεια στα προχθεσινά επεισόδια έδωσαν οπαδοί του Απόλλωνα, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων επί της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, μετά από έλεγχο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό Αστυνομίας της ΑΔΕ Λεμεσού, λίγο μετά τη μία χθες τα ξημερώματα, άνδρες της Αστυνομίας μετέβησαν για έλεγχο στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Σύνδεσμος, με αποτέλεσμα να ριχθούν εναντίον τους βόμβες μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα.

Από τον πετροβολισμό υπέστησαν ζημιές τέσσερα οχήματα της Αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Απόλλωνα, ενώ ακολούθως η σκηνή αποκλείστηκε και διεξάγονται εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, από τα επεισόδια που προηγήθηκαν στον Εναέριο, μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα πρόσωπα, τα οποία μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών.

Έξι συλλήψεις
Χθες συνελήφθησαν έξι πρόσωπα, εναντίον των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, τόσο στην περιοχή Εναερίου, όσο και αργότερα, έξω από το ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. του Απόλλωνα. Οι έξι, τέσσερεις οπαδοί του Απόλλωνα και δύο της ΑΕΛ, κρατούνται και ανακρίνονται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα νέες συλλήψεις.

Απέτρεψαν τα χειρότερα
Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε ότι «η επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα». Όπως ανέφερε, από τη σκηνή των επεισοδίων, η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για την αυτοκινητοπομπή οπαδών του Απόλλωνα και είχε αποκόψει προληπτικά τους δρόμους πέριξ του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΛ, «ωστόσο χρησιμοποίησαν άλλες διόδους και κατέφθασαν στο σημείο και προκλήθηκαν τα επεισόδια».

«Οπαδοί της ΑΕΛ, η οι οποίοι είχαν κρυφτοί σε θάμνους, πίσω από τα καταστήματα και έχοντας τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες, κινήθηκαν προς το μέρος των οπαδών του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόκληση», είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως άρχισε πετροπόλεμος και ρίχθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, βόμβες μολότοφ, ξύλα και άλλα αντικείμενα, και προκλήθηκαν ζημιές σε προθήκη καταστήματος. Τυλίχθηκαν στις φλόγες κάδος απορριμμάτων και πάσσαλος φώτων τροχαίας στον Εναέριο.

Έσπευσαν αμέσως οι δυνάμεις
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους οπαδούς των δυο ομάδων και όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, «έχουν αποτραπεί τα χειρότερα με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα».

Η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν εξετάσεις για εντοπισμό τεκμηρίων, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών θα βρεθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καθώς και βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια μάλιστα από αυτά έχουν καταγράψει τη στιγμή που αυτοκίνητο κινείται προς τους οπαδούς της ΑΕΛ, παρασέρνοντας έναν εξ αυτών, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά.

Διερευνούν τα επεισόδια στον Εναέριο
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που συνέβησαν στον Εναέριο στη Λεμεσό μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, είπε ότι η διερεύνηση εμπίπτει στο επιχειρησιακό τμήμα της Αστυνομίας και παρέπεμψε στον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας. Είπε ακόμα ότι αξιολογούνται τα δεδομένα και θα ενημερωθεί εφόσον προκύψει οποιοδήποτε θέμα.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος είπε ότι κάποια στελέχη της Δύναμης (Αστυνομίας) πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι κατά την άποψή του «δεν είναι θέμα για το οποίο ο κ. Δίπλαρος έπρεπε να προβεί σε σχόλια, αλλά θέμα που πρέπει να αξιολογηθεί από την Αστυνομία, και εφόσον προκύψει οτιδήποτε να μας ενημερώσει».

«Υπάρχουν παραδείγματα εφαρμογής»
Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους, είπε ότι το 2014 η Κυβέρνηση έδειξε την αποφασιστικότητά της με το νομοσχέδιο που κατέθεσε και ψηφίστηκε σε νόμο και υπάρχουν παραδείγματα εφαρμογής με ποινές που επιβλήθηκαν από Δικαστήρια.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας, πρέπει να εφαρμοστεί όλη η δέσμη των νόμων και μέτρων που ψηφίστηκαν.

Υπενθυμίζοντας ότι η ΚΟΠ αρνήθηκε να αναλάβει την εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων για την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και η ευθύνη ανελήφθη από τον ΚΟΑ, είπε ότι η διαδικασία δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά του ΚΟΑ.

Ο ρόλος της κάρτας φιλάθλου
Αφού εξήγησε ότι προέκυψαν διάφορα διαδικαστικά εμπόδια στην ανάθεση των προσφορών με την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, είπε ότι η διαδικασία διεξάγεται με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή. Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι η κάρτα φιλάθλου είναι σημαντικό μέτρο ασφάλειας μέσα και έξω από τα γήπεδα, καθώς η εγκατάσταση των απαιτούμενων μηχανημάτων θα συμβάλει στην ταυτοποίηση των φιλάθλων που προκαλούν επεισόδια εκτός γηπέδου.

Επίθεση με κροτίδες στο FanClub Ομόνοιας Λακατάμειας
ΕΠΙΘΕΣΗ με κροτίδες στο fan club της Ομόνοιας στη Λακατάμεια συνέβη χθες λίγο μετά τις 10 το βράδυ, από οπαδούς άλλης ομάδας που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Οι οπαδοί, ενώ βρίσκονταν σε κίνηση, έριξαν αριθμό κροτίδων κατά του οικήματος, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές και αναστάτωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας οδηγός τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στο όχημά του με το παιδί του.

Στη σκηνή βρέθηκε αμέσως ισχυρή αστυνομική δύναμη με 12 περιπολικά, ενώ οι αστυνομικοί ήταν πάνοπλοι. Για μερικά λεπτά ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το fan club παρέμεινε κλειστός, με τους φίλους της Ομόνοιας να βγαίνουν εκτός του οικήματος. Ευτυχώς, με την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και το περιστατικό έχει έληξε, χωρίς να έχουμε δυσάρεστες επιπλοκές.

Keywords
Τυχαία Θέματα