Οι αρχιτέκτονες του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Οι οκτώ πραξικοπηματίες, που διέφυγαν στην Ελλάδα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Μαρμαρίδα. Αυτό ισχυρίζεται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα ‘Σταρ’, με τον τίτλο «Καθώς δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, διέφυγαν».

Οι οκτώ προδότες, που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, όπου διέμενε ο Ερντογάν , διέφυγαν στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι τρομοκράτες, αφού εγκατέλειψαν τα πυρομαχικά, διέφυγαν στα βουνά, σχολιάζει

το δημοσίευμα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερωθεί από τη ΜΙΤ για το πραξικόπημα και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο 15 λεπτά πριν από τους βομβαριδισμούς.

Στο μεταξύ η ‘Μιλλιέτ’ αναφέρει ότι στη Μαρμαρίδα πήγαν έξι ελικόπτερα –κατά τις πηγές της ‘Μιλλιέτ’, ενώ χθες γινόταν λόγος για 4 ελικόπτερα- με επικεφαλής τον υποστράτηγο Γκιοκχάν Σαχίν Σονμέζ Ατές και τον διοικητή της Σχολής Στήριξης Μαχών (ΜΑΚ). Τα τέσσερα ελικόπτερα ενώ διεξήγαγαν την επίθεση, τα άλλα δύο κατέβασαν μπροστά από το ξενοδοχείο άντρες των ειδικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα η φρουρά του προέδρου ξεκίνησε μάχη με τα ελικόπτερα και τους άντρες που κατέβηκαν στο ξενοδοχείο.

Μετά από 20 λεπτά μάχης έφτασαν ενισχύσεις από τις ειδικές δυνάμεις της Μούγλα για να αντιμετωπίσουν τους πραξικοπηματίες. Κάποιοι από τους πραξικοπηματίες μπήκαν στα ελικόπτερά τους και διέφυγαν σε διαφορετικά σημεία. Kάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν τα πυρομαχικά τους σε δάσος και διέφυγαν στο βουνό.

Ένα λοιπόν από τα ελικόπτερα έφυγε για την Ελλάδα μεταφέροντας 8 άτομα, ενώ κάποια άλλα δύο πήγαν στην αεροπορική βάση Σμύρνης και ζήτησαν ανεφοδιασμό. Ένας από τους υποπλοίαρχους, ο οποίος τραυματίστηκε στην μάχη έξω από το ξενοδοχείο, ενώ πήγαινε στο νοσοκομείο πιάστηκε από την αστυνομία. Στην κατάθεσή του είπε ότι το κοινό σημείο όλων είναι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Φετουλλάχ Γκιουλέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα