Οι "συκοφάντες", οι "Ιούδες" και ο "εκτροχιασμός" του ΓεΣΥ

Δεν λέει να κοπάσει η "καταιγίδα" δηλώσεων και αντιδράσεων σε σχέση με το ΓεΣΥ, η οποία ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων τις τελευταίες μέρες.

Από χθες άρχισε ένα γαϊτανάκι απαξιωτικών δηλώσεων μεταξύ ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, με τα υπόλοιπα κόμματα να προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στη διαμάχη αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτησή του στο Twitter

έκανε λόγο για πολιτικό αρχηγό "Ιούδα", ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί από συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν το ΓεΣΥ και την εφαρμογή του.

Η διαμάχη συνέχισε με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Κωστάκη Κωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ότι επιχειρούν να σταματήσουν το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων. Τους κατηγόρησε επίσης ότι δρομολογούν τροπολογίες στα συγκεκριμένα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή, έτσι ώστε να εκτροχιάσουν τη διαδικασία.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και ότι πρόθεση είναι να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για την αυτονόμηση των Νοσηλευτηρίων. Ξεκαθάρισε ότι μοναδική προσθήκη που θα επιχειρούσαν είναι μια τροπολογία που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στους ασθενείς για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου. Αν περάσει έχει καλώς, αν όχι τότε προχωράμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής επανήλθε με εμπρηστικές δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, κατονόμασε ως Ιούδες τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε μυστικές συναντήσεις των δυο πολιτικών αρχηγών, αλλά και προσπάθεια προσέγγισης του ΑΚΕΛ για να βάλουν μαζί μπλόκο στις εξελίξεις για το ΓεΣΥ. Κατονόμασε ως διαμεσολαβητή όλης αυτής της προσπάθειας και της επαφής με το ΑΚΕΛ, τον Πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου.

Κοινό συκοφάντη χαρακτήρισε τον Κώστα Κωνσταντίνου ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μίλησε επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο και του ζήτησε να αποδείξει τα όσα λέει. Η αναφορά Σιζόπουλου προκάλεσε την αντίδραση Κωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρει "Θλίβομαι πραγματικά για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να εξωτερικεύσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα για το ΓΕΣΥ", ενώ ξεκαθαρίζει ότι "Άκουσα τον Πρ.Επ.Υγείας της Βουλής να ισχυρίζεται πως εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ζήτησε από το ΑΚΕΛ αναστολή του ΓΕΣΥ. Αυτό είναι ΨΕΜΑ."

Άκουσα τον Πρ.Επ.Υγείας της Βουλής να ισχυρίζεται πως εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ζήτησε από το ΑΚΕΛ αναστολή του ΓΕΣΥ. Αυτό είναι ΨΕΜΑ.

— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) June 9, 2017

Παρανοϊκή χαρακτήρισε την κατάσταση ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, ο οποίος απέρριψε όλες τις κατηγορίες και παρέπεμψε στην ουσία των ζητημάτων και όχι στις αλληλοκατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα