Οι αυξήσεις στα δικαστικά τέλη στην Επιτροπή Νομικών

Θέμα για τις πρόσφατες αυξήσεις των δικαστικών τελών και τα προβλήματα που θα προκύψουν για την ελεύθερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, είπε ότι "μας ικανοποιεί το γεγονός ότι με δική μας πρωτοβουλία έγινε κατορθωτό, ένα ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες μέρες, να πάρει τον δρόμο του διαλόγου".

Συγκεκριμένα, ανέφερε,

έχουν υπάρξει σημαντικές αυξήσεις στο θέμα των δικαστικών τελών και επειδή εκτιμούμε πως σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας πρέπει αυτά τα ζητήματα να τυγχάνουν ενδελεχούς μελέτης και προβληματισμού, συζητώντας με το Ανώτατο Δικαστήριο έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι βρίσκεται σε διάλογο με τον Δικηγορικό Σύλλογο ούτως ώστε οι όποιες δικαιολογημένες αυξήσεις τελών να τύχουν μιας προηγούμενης συζήτησης μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων.

«Ασφαλώς και χρειάζεται επικαιροποίηση τελών αλλά την ίδια ώρα είναι η θέση μας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αναλογικότητα στην αύξηση των τελών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μικρές κλίμακες που έχουν να κάνουν συνήθως με την καθημερινότητα των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα