Οι 5 πιο ταλαντούχοι 18άχρονοι του πλανήτη (Ολίνγκα)

Είναι όλοι τους ταλαντούχοι, με επιτεύγματα στις μικρές εθνικές ομάδες, μένει όμως να δούμε αν τελικά θα κάνουν την μεγάλη καριέρα που υπόσχονται.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους 5 πιο ταλαντούχους 18άχρονους ποδοσφαιριστές του πλανήτη που ακόμη δεν είναι "αστέρια" στον σύλλογό τους και αναρωτιέται αν τελικά θα κάνουν καριέρα.

Μοσκίτο (Βραζιλία / Ατλέτικο Παρανανένσε)

Πέντε χρόνια διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας ο Μοσκίτο, με όνομά του να σημαίνει

φυσικά "κουνούπι" στα αγγλικά (λέγεται Τιάγκο Ροντρίγκες ντα Σίλβα).

Πέρσι από τις ακαδημίες της Βάσκο ντα Γκάμα πήγε στην Ατλέτικο Παραναένσε (μικρό σκάνδαλο επειδή ήταν ανήλικος) με την οποία στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα είχε 11 συμμετοχές και ένα γκολ (27 Απριλίου κόντρα στην Βιτόρια).

Έγινε γνωστός όταν στο Κύπελλο Νοτίου Αμερικής κάτω των 15 ετών πέτυχε 10 γκολ σε 7 ματς (είναι φυσικά στράικερ), ενώ σκόραρε 5 φορές στο ματς με την Βολιβία.

Καλέτσι Ιχεανάτσο (Νιγηρία / Μάντσεστερ Σίτι)

Πρόκειται για αριστεροπόδαρο Νιγηριανό μεσοεπιθετικό που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Μάντσεστερ Σίτι και από την 1η Οκτώβρη ήταν δανεικός στην Columbus Crew (ΗΠΑ), καθώς ο Πελεγκρίνι δεν τον ανέβασε στην 1η ομάδα.

Στην προετοιμασία με την Σίτι το καλοκαίρι είχε εντυπωσιάσει τον Γιαγιά Τουρέ, ενώ οδήγησε τη Νιγηρία στην κατάκτηση του 2013 Under 17 World Cup με 6 γκολ και 7 ασίστς!

Τίμο Βέρνερ (Γερμανία / Στουτγκάρδη)

Πρόκειται για τον πιο "φτασμένο" παίκτη αυτής της λίστας σε συλλογικό επίπεδο, καθώς ο Τίμο Βέρνερ μετράει ήδη 45 συμμετοχές με την 1η ομάδα της Στουτγκάρδης από το 2013.

Το γκολ... το έχει, φέτος έχει πετύχει τρία, ενώ παίζει στράικερ, 2ος επιθετικός, 10άρι, εξτρέμ, ίσως και κεντρικός μέσος! Από τις 15 συμμετοχές φέτος οι 8 είναι ως βασικός και οι 7 ως αλλαγή. Με την εθνική Γερμανίας U17 παίζοντας στην επίθεση πέτυχε 16 γκολ σε 18 ματς!

Φαμπρίς Ολινγκά (Καμερούν / Απόλλων Λεμεσού από Μάλαγα)

Ο Φαμπρίς Ολινγκά είναι δανεικός από την Μάλαγα στον Απόλλων Λεμεσού, όμως έχει παίξει μόλις τρεις φορές, μία βασικός (με Βιγιαρεάλ) και δύο αλλαγή.

Ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ 2014 (!), έχει ήδη 8 συμμετοχές στην εθνική Ανδρών του Καμερούν, σκοράροντας στο ντεμπούτο του και σπάζοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ του Σαμουέλ Ετο'ό ως νεότερος σκόρερ της.

Ανάλογο ρεκόρ έχει κάνει στον ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν 16 ετών και 98 ημερών και έκανε ντεμπούτο με την Μάλαγα μπαίνοντας στο 60' στο ματς με την Θέλτα. Πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς και έχει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division (μέχρι τότε ήταν ο Ίκερ Μουνιαΐν).

Άλεν Χαλίλοβιτς (Κροατία / Μπαρτσελόνα)

Το καλοκαίρι πήρε μία μεγάλη απόφαση, να αφήσει την κορυφαία ομάδα της χώρας του, τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην οποία ήταν βασικός (44 συμμετοχές) και να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Μέχρι τώρα είναι απλά παίκτης της Μπαρτσελόνα Β. Βέβαια, κάτι τέτοιο απλό δεν είναι, αλλά ακόμη περιμένει την ευκαιρία για την πρώτη ομάδα.

Η "Μπάρτσα" πλήρωσε 2.200.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Κροάτη επιτελικό μέσο, ο οποίος στις 10 Ιουνίου 2013 έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην εθνική Ανδρών, 8 μέρες πριν κλείσει τα 17 του χρόνια.

Πηγή: Sport24.gr

Keywords
Αναζητήσεις
φ. ολίνγκα
Τυχαία Θέματα