Οι 2+1 συμβουλές για την περίοδο των εκπτώσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ικανοποιημένοι στον υπέρτατο αριθμό έμειναν οι καταστηματάρχες από την προσέλευση και αγορά προϊόντων ενόψει εορτών, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι «η αγορά πήγε πάρα πολύ καλά όχι μόνο την εορταστική περίοδο αλλά και όλη η χρονιά, τόσο στον όγκο των κύκλου εργασιών όσο και στην αξία».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

άφησαν ικανοποιημένους στον υπέρτατο βαθμό τους εμπόρους τόσο στα τρόφιμα όσο και στα παιχνίδια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά κινήθηκαν σε πολύ κάλους ρυθμούς. Λίγο η ένδυση και η υπόδηση θα περιμέναμε καλύτερη κίνηση αλλά υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Γνωρίζουμε ένεκα πρακτικής ότι αρχίζουν τα γνωστά ξεπουλήματα από σήμερα και περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί η πώληση. Βέβαια, δεν είναι σύμμαχος μας ο καιρός καθώς λόγω της καλοκαιρίας που υπάρχει επηρεάζει τον κόσμο στο να προχωρήσει σε αγορές χειμερινών ενδυμάτων και υποδημάτων. 

Όσο αφορά τις εκπτώσεις ο Μάριος Αντωνίου, ότι «οι εκπτώσεις είναι 30 με 50% στις καλύτερες των περιπτώσεων αλλά εμείς σαν σύνδεσμος έχουμε επικοινωνήσει με τα μέλη μας για να προχωρήσουν στις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις. Γνωρίζουμε ότι η ένδυση και η υπόδηση έχουν αγοραστεί από τους λιανέμπορους δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στο εξωτερικό και είναι πολύ σημαντικό να διατεθούν αυτά τα προϊόντα. Αν δεν πωληθούν αντιλαμβάνεστε το κόστος της ζημιάς για τον λιανέμπορο.

Τι πρέπει να προσέχετε στις εκπτώσεις 

«Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος την πολιτική επιστροφής των προϊόντων. Το κάθε κατάστημα έχει την δική του εσωτερική πολιτική συνεπώς μπαίνοντας και προτού προβεί στην αγορά προϊόντος πρέπει να γνωρίζει την πολιτική αλλαγής του προϊόντος. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, κάθε καταστηματάρχης είναι ελεύθερος να αναπτύξει την πολιτική του. Από εκεί και πέρα, να φαίνεται η αρχική τιμή του προϊόντος, η τελική και η έκπτωση. Ακολούθως, να πούμε ότι η αρχική τιμή του προϊόντος πρέπει να είναι η χαμηλότερη τιμή των 30 ημερών που έχουν προηγηθεί», είπε ο Μάριος Αντωνίου.

Τέλος, ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ, δήλωσε ότι «οι εκπτώσεις διαρκούν όσο επιθυμεί ο καταστηματάρχης. Σε γενικές γραμμές είναι συνήθως 3-4 εβδομάδες.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Δείτε τις αργίες και τα (μπόλικα) τριήμερα του 2024!

Keywords
Τυχαία Θέματα