ΟΕΒ: Πάνω απ' όλα το συμφέρον του τόπου για το ΓεΣΥ

Αυστηρές προειδοποιήσεις για κατάρρευση της οικονομίας και αχρείαστες επιβαρύνσεις στους φορολογουμένους απευθύνει ο πρόεδρος της ΟΕΒ, με τυχόν εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ως έχει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, πέντε μέρες πριν τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων οδηγηθούν στην ολομέλεια της βουλής

για ψήφιση, δηλώνει πως η ΟΕΒ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπερ ενός ΓΕΣΥ, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι λειτουργικό και βιώσιμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταθέτει, "εάν το ΓΕΣΥ εφαρμοστεί λανθασμένα, στην καλύτερη περίπτωση θα επιβαρυνθεί αχρείαστα με σημαντικές δαπάνες ο φορολογούμενος και στη χειρότερη το σύστημα μπορεί να οδηγηθεί σε κατάρρευση, συμπαρασύροντας μαζί του την οικονομία"

Η ΟΕΒ δηλώνει πως πάνω από όλα πρέπει να είναι το συμφέρον του τόπου και προτείνει:
"Προτείνουμε αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων πριν την έναρξη του ΓΕΣΥ και καταβολή των εισφορών μετά την ολοκλήρωση της αυτονόμησης", λέει.

Εν τω μεταξύ, σκληρή κριτική εναντίον του Υπουργού Υγείας και του προέδρου της Επιτροπής Υγείας της βουλής, ασκεί με ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου ΕΝΙΚ.

Το προτεινόμενο σχέδιο τονίζουν, απέχει από τις προεκλογικές εξαγγελίες του προέδρου Αναστασιάδη.

"Απαντήστε κύριε Κωνσταντίνου και κύριε Υπουργέ, γιατί καμία από τις εισηγήσεις του ΠΙΣ τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει συμπεριληφθεί στο προτεινόμενο νομοσχέδιο;

Γιατί υποβαθμίσατε την μελέτη του ΠΙΣ από τον οίκο Deloite, που αποδεικνύει στην πράξη την ορθότητα της επιχειρηματολογίας και την ανάγκη για ουσιαστικές τροποποιήσεις;", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΝΙΚ προσθέτει ότι ο Υπουργός και ο κύριος Κωνσταντίνου δεν θα τολμούσαν ποτέ να συμπεριφερθούν στην ΠΑΣΥΔΥ , όπως πράττουν με τον ΠΙΣ. Κάνει αναφορά στα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία αποκαλεί "πεδίον εξυπηρέτησης ψηφοφόρων των βουλευτών" μέσω τηλεφωνικών παρεμβάσεων για παράκαμψη της σειράς αναμονής, σε βάρος άλλων ασθενών.

Η ΕΝΙΚ καταλήγει πως η μεγαλύτερη ανησυχία της είναι να μην εξαπατηθεί ο κόσμος που περιμένει να λυθούν τα προβλήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα