ΜΕΜΟ Κατάρ προειδοποιεί σε περίπτωση κλιμάκωσης

H επιστολή - προειδοποίηση του Κατάρ προς τους γείτονές του που τάχθηκαν εναντίον του μάλλον απαισιοδοξία προκαλεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στη «Σημερινή» πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή εκστρατεία, που στόχο έχει την εθνική της ασφάλεια και πολιτική της ηγεσία. Στην επιστολή που κατέχει το Σίγμα αναφέρεται ότι «οι ενορχηστρωτές της εν λόγω εκστρατείας επιχειρούν να δυσφημίσουν το Κατάρ».

Παρόλο που δεν κατονομάζει τον Πρόεδρο τον Ηνωμένων

Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, η επιστολή αναφέρει πως η επικοινωνιακή εκστρατεία εις βάρος του Κατάρ έγινε αμέσως μετά το ταξίδι του Πλανητάρχη στην περιοχή, κάτι που, σαφώς, λέει πολλά.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, η Τουρκία δοκιμάζεται στο να περάσει ως ισχυρή δύναμη στο παγκόσμιο μέσω Περσικού Κόλπου. Μετά από 100 χρόνια στρατιωτικής απουσίας από την περιοχή του Κόλπου, η Άγκυρα βρήκε μια ευκαιρία για να είναι και πάλι σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο μέσα από μια βάση.

Ωστόσο, εάν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύσουν στο να αποκλείσουν ή απομονώσουν το Κατάρ αυτό θα σημαίνει και έμμεσο πλήγμα στην Τουρκία, εκτιμούν οι ειδικοί.

«Η Άγκυρα είναι σε δύσκολη θέση γιατί από τη μια θέλει να δείξει καλή σχέση κι από την άλλη δεν θέλει να χειροτερεύσει τη θέση της» μας είπε χαρακτηριστικά ο Τουρκολόγος, Νίκος Μούδουρος.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι υπήκοοι των χωρών οι οποίες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους είναι ελεύθεροι να παραμείνουν στο εμιράτο.

Επίσης, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών για βοήθεια οικογενειών που έχουν μέλη από το Κατάρ. Ακόμη το Ιράν απέστειλε πέντε αεροσκάφη το καθένα από τα οποία μεταφέρει περίπου 90 τόνους λαχανικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα