«Οδοστρωτήρας» ο Ολυμπιακός, «ισοπέδωσε» την Μπάγερν!

Ο νόμος του ΣΕΦ μίλησε ξανά. Ο Ολυμπιακός παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου στο γήπεδό του και το απέδειξε και κόντρα στην Μπάγερν. Φοβερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση από τους Πειραιώτες, που ισοπέδωσαν με 83-60 τους Βαυαρούς.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος για τον Ολυμπιακό,

ώστε να επιστρέψεις στις νίκες στην Euroleague και να διευρύνει το εντός έδρας αήττητό του στην διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Μπάγερν και ανέβηκαν στο 10-5, παραμένοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης. Κορυφαίοι για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Σάσα Βεζένκοφ (16π, 9ρ), Τόμας Ουόκαπ (13π, 3ασ) και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (15π). Από την άλλη πλευρά, η γερμανική ομάδα ήρθε στον Πειραιά μετρώντας δύο σερί νίκες και υπέστη μία βαριά ήττα που την έριξε στο 7-8. Οι μόνοι που ξεχώρισαν για το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν οι Όγκουστιν Ρούμπιτ (10π, 5ρ) και Οθέλο Χάντερ (9π, 5ρ).

Η καλή άμυνα του έδωσε «φτερά»

Όπως το συνηθίζει στην έδρα του, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με μεγάλη διάθεση να παίξει άμυνα και η αποτελεσματικότητά της του έδωσε ενέργεια στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάσαν την Μπάγερν είτε σε λάθη, είτε σε σουτ που δεν είχαν τύχη. Συγχρόνως η καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι εκτελέσεις των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ έφεραν τους Πειραιώτες στο 10-0 στα μισά της πρώτης περιόδου. Μπορεί ο Γιάραμαζ να βρήκε εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν το πλάνο τους. Συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και στην επίθεση να περνούν την μπάλα στο ζωγραφιστό. Ο Μάρτιν έγινε σημαντικός παράγοντας του αγώνα και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 26-10, με τον Ολυμπιακό να μην έχει πετύχει τρίποντο και την Μπάγερν να υποπίπτει σε έξι λάθη και να σουτάρει με 25% εντός παιδιάς.

H επίθεσή του τον εκτόξευσε

Φάνηκε εξ αρχής ότι ο Ολυμπιακός είχε μία καλή και σωστή στρατηγική απέναντι στην Μπάγερν και στις δύο άκρες του παρκέ, κάτι που του επέτρεψε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή οι Βαυαροί άρχισαν να σκοράρουν περισσότερο. Ο Τόμας έγινε η μόνη αξιόπιστη λύση επιθετικά για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό στους φιλοξενούμενους για να μειώσουν τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το πλεονέκτημα που είχαν μέσα στη ρακέτα, βρήκαν κάποιες ατομικές ενέργειες από τους περιφερειακούς τους και μετά το 30-17 έτρεξαν επιμέρους 11-2 και πήγαν στο +22 (41-19) στο 16’. Οι Πειραιώτες ένιωθαν μια άνεση επιθετικά, που τους βοήθησε στο ημίχρονο να έχουν 83,3% στα δίποντα, να πετύχουν 49 πόντους με 0/6 τρίποντα και να βρίσκονται στο στο +25 (49-24) στην ανάπαυλα.

Προβληματίστηκε για λίγο, αλλά δεν έχασε την συγκέντρωσή του

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Μπάγερν να γίνεται πιο σκληρή στην άμυνά της, κάτι που προσωρινά δημιούργησε μία σύγχυση επιθετικά στον Ολυμπιακό, που αρχικά δεν σκόραρε με την ίδια ευκολία, όπως στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά αμυντικά οι Πειραιώτες συνέχισαν σε πολύ υψηλά στάνταρ κι έτσι δεν άλλαξε κάτι στα επίπεδα της διαφοράς. Οι Βαυαροί φορτώθηκαν από νωρίς με φάουλ και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για να τρέξουν σερί 11-0, με το οποίο εκτόξευσαν τη διαφορά στο +34 (65-31) στο 29’. Μπορεί η τρίτη περίοδος να μην ήταν… εμπορική, καθώς ο ρυθμός χάλασε και τα καλάθια έμπαιναν με δυσκολία, ωστόσο η δουλειά για τον Ολυμπιακό έγινε, αφού το δεκάλεπτο έκλεισε με επιμέρους 16-13 και η νίκη «κλείδωσε» με το 65-37 στο 30’.

Δεν άλλαξε κάτι η υπερβολική χαλάρωση στο τέλος

Όλα είχαν κριθεί από νωρίς στο παιχνίδι και η τελευταία περίοδος ήταν μία καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες να δοκιμάσουν πράγματα και να ξεκουράσουν παίκτες, καθώς είναι «διαβολοβδομάδα». Ο Τρινκιέρι κοίταξε πολύ βαθιά στον πάγκο του, αλλά η Μπάγερν άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε υπερβολικά μετά το 74-41 στο 33’. Ακολούθησε σερί 15-0 των Γερμανών, που μείωσαν σε 74-56, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν και πάλι πάνω από τους είκοσι με τρίποντα των ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα