«Οδός Ελευθερίας 2017»

ΜΕ ΣΤΟΧΟ την παρουσίαση του έργου που επιτελεί, εδώ και 22 χρόνια, το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, την οικονομική ενίσχυσή του και την προβολή των ιδανικών του αγώνα του 55-59, αρχίζουν την Κυριακή 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις «Οδός Ελευθερίας 2017».

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου Θεοφάνης Παναγιώτου ανέφερε πως, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, οι εισφορές και οι χορηγίες προς το Μέλαθρο είναι μειωμένες και καταβάλλεται

ιδιαίτερη προσπάθεια για ισολογισμό του προϋπολογισμού του.

«Ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν μένουμε ασυγκίνητοι στις περιπτώσεις πολλών δυσπραγούντων συνανθρώπων μας που έρχονται εδώ και ζητούν παροχή υπηρεσιών, τόσο στη Μονάδα Αποκατάστασης όσο και σε άλλα τμήματα του Μελάθρου, επιδεικνύοντας ευαισθησία στην οικονομική τους στενότητα», συμπλήρωσε.

Όπως κάθε χρόνο, το Μέλαθρον, συνέχισε, απευθύνεται στα φιλάνθρωπα αισθήματα τού εδώ κυπριακού Ελληνισμού και των αποδήμων μας, και ζητά οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσει το έργο που επιτελεί ως ένα πολυδύναμο ιατρικό κέντρο.

Αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του Μελάθρου για επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου, με την οικοδόμηση νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης, με δυναμικότητα 32 κλινών, ο κ. Παναγιώτου είπε πως παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, που οφείλεται σε πολεοδομικούς λόγους.

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως στις προτεραιότητες είναι η συνεχής ανανέωση, εμπλουτισμός και εκσυγχρονισμός του ιατρικού και άλλου εξοπλισμού και ήδη έχει αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της Μονάδας Αποκατάστασης, του φυσικοθεραπευτηρίου και του χημείου, ενώ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και μηχάνημα για έλεγχο της οστεοπόρωσης.

Το έργο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ εξήραν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη και ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη. Οι εκδηλώσεις «Οδός Ελευθερίας» αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή, με μνημόσυνο των Αρχηγών της ΕΟΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του ΠτΔ, στο Πελένδρι.

Στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τρίωρη τηλεοπτική εκπομπή στο ΡΙΚ, με σκοπό την παρουσίαση του έργου του Μελάθρου και την οικονομική ενίσχυσή του μέσα από εισφορές τηλεθεατών, ενώ μεταξύ άλλων εκδηλώσεων θα γίνει αγώνας ράλι παλαιού αυτοκινήτου, συναυλία και φιλανθρωπικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα