Ομπράντοβιτς: "Δεν θα πάω για τουρισμό"

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πολυνίκης του θεσμού με οκτώ Κύπελλα Πρωταθλητριών, μολονότι το τελευταίο... χάνεται πριν από 20 χρόνια. Τότε ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που οδήγησε τη "Βασίλισσα" (των Άρβιντας Σαμπόνις, Τζο Αρλάουκας) στον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Final Four της Σαραγόσα.

Ο Σέρβος κόουτς μίλησε στην As για τον ημιτελικό της Παρασκευής (15/05, 22:00) με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ξεκαθάρισε ότι

ουδέποτε αμφέβαλε για την επιτυχία της Φενέρ που προετοιμάζεται για το πρώτο Final Four της ιστορίας της.

- Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα συμμετάσχει στο πρώτο Final Four της ιστορίας της κι εσείς στο 14ο της καριέρας σας. Ποιο είναι το μυστικό σας;
"Η συνταγή είναι η σκληρή δουλειά. Όσα αφορούν τον εκάστοτε οργανισμό πρέπει να πορεύονται στην ίδια κατεύθυνση. Το πιο σημαντικό κομμάτι, σε κάθε περίπτωση, είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση και το προπονητικό σταφ χρειάζεται να κάνουν κι άλλα πράγματα ώστε οι αθλητές να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ και τις προπονήσεις τους. Αυτό είναι το μυστικό, αν υπάρχει".

- Θα κοουτσάρετε τη Φενέρ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε το τελευταίο Κύπελλο Πρωταθλητριών πριν από 20 χρόνια με εσάς στον πάγκο. Περίεργο σενάριο, έτσι;
"Έτσι είναι η ζωή! Είμαι χαρούμενος για την επιστροφή μου στη Μαδρίτη, μια εντυπωσιακή πόλη όπου πέρασα τρία φανταστικά χρόνια. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι δεν πρόκειται να έλθω για τουρισμό στην Ισπανία. Διαθέτουμε μια ομάδα με τεράστια ποιότητα. Θα είναι δύσκολο και, συγχρόνως, πολύ όμορφο με τους φίλους της Ρεάλ στο γήπεδο".

- Υπήρξε στιγμή που πιστέψατε ότι η Φενέρ δεν θα τα καταφέρει;
"Ποτέ! Συμφώνησα να υπογράψω στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ διότι μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες και τους ίδιους στόχους. Είχαμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Όταν ήλθα στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρ είχε μόλις 7 νίκες σε 24 αγώνες. Μιλάμε, δηλαδή, για 17 ήττες! Την περσινή σεζόν κερδίσαμε 14 ματς και φέτος δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα που προχωράει παιχνίδι με παιχνίδι. Το αποτέλεσμα; 22-5! Ξεκινήσαμε το TOP-16 με δυο εντός έδρας ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως είπα στους παίκτες μου πως τίποτα δεν είχε τελειώσει".

- Βλέπετε κάποια δικά σας χαρακτηριστικά στον Πάμπλο Λάσο;
"Δεν ξέρω. Ήμουν προπονητής του Λάσο για μια διετία (1995-97) και μπορώ να πω ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ! Δεν με εκπλήσσει η πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε οι επιτυχίες του. Τα πάει πολύ-πολύ καλά".

- Η Φενέρ στερείται εμπειρίας ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την πίεση της έδρας. Τι... ζυγίσει περισσότερο σε αυτή τη σύγκριση;
"Οι φίλαθλοι μιλούν πάντα εκ των υστέρων. Παρ' όλα αυτά, δεν ξέρω κάποιον παίκτη ή προπονητή που να μην θέλει να παίζει στην έδρα του, σε ένα γήπεδο όπου γνωρίζει την κάθε γωνιά! Για μένα, η έδρα είναι πάντα πλεονέκτημα".

- Αν ήσασταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, πώς θα περιορίζατε αυτή την πίεση;
"Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να αποφορτίσω τους παίκτες μου, όμως κάποιες φορές δεν είναι κακό να νιώθεις την πίεση. Σε βοηθάει να είσαι έτοιμος".

Keywords
Τυχαία Θέματα