Ομπάμα: Θετικό βήμα η συμφωνία με την Ελλάδα

Ικανοποίηση για τη συμφωνία της Δευτέρας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες – μεταξύ άλλων τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ – με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με το Ιράν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε

ότι «η συμφωνία αποτελεί ένα θετικό βήμα που θα μπορούσε να συμβάλει στην υποστήριξη της επιστροφής στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα του χρέους στην Ελλάδα. Αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω εργασία».

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε χωριστές συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Βρετανό Πρωθυπουργό και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Μογκερίνι για να συζητήσουν τη συμφωνία μεταξύ του P5 + 1, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν για ένα Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους ηγέτες για το σημαντικό ρόλο τους στην επίτευξη αυτού του ορόσημου, το αποκορύφωμα σχεδόν 20 μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι η JCPOA αποτελεί μια ιστορική λύση η οποία με ελέγξιμο τρόπο θα εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κόβοντας όλες τις πιθανές οδούς προς μια (πυρηνική) βόμβα, διασφαλίζοντας παράλληλα τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν να πάμε μπροστά. Οι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να παραμείνουν σε στενή συνεργασία και η JCPOA συγκεκριμενοποιείται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα