Ο Τραμπ συνεχίζει να αποδομεί τις ενέργειες Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει τις ενέργειές του, ακυρώνοντας ό,τι είχε μέχρι τώρα κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο νέος κάτοικος του Λευκού Οίκου, έδωσε οδηγίες να απαλειφθούν τα όποια εμπόδια υπήρχαν για την κατασκευή των δυο μεγάλων αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου Keystone XL και Dakota Access,

των οποίων ο Ομπάμα είχε μπλοκάρει την κατασκευή, λόγω έντονης διαμαρτυρίας από περιβαλλοντιστές και ιθαγενείς Αμερικάνους (Ινδιάνοι).

"Η κατασκευή θα υπόκειται σε όρους και προϋποθέσεις που θα διαπραγματευτούμε εμείς", επεσήμανε ο Ντόνταλντ Τραμπ.

Ο αγωγός Keystone XL είναι μια πιο σύντομη οδός για το υφιστάμενο σύστημα το οποίο μεταφέρει πετρέλαιο και αέριο από την Αλμπέρτα του Καναδά στην Νεμπράσκα.

Ο Ομπάμα, εκτός από τον Keystone XL, μπλόκαρε και την τελευταία ευθεία του Dakota Access, μετά από διαμαρτυρίες βετεράνων στρατιωτικών, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με ιθαγενείς Αμερικάνους.

Μέχρι πρότινος, ο Τραμπ και ο υφυπουργός Ενέργειας Rick Perry είχαν μετοχές στην εταιρεία που κατασκεύαζε τον αγωγό Dakota Access, αλλά οι δικηγόροι τους έχουν ενημερώσει ότι δεν έχουν πλέον τις μετοχές αυτές στην κατοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα