Ο Τραμπ γκρέμισε τη μετοχή της Lockheed Martin με ένα tweet

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως «To πρόγραμμα F-35 και το κόστος είναι εκτός ελέγχου δισ. δολαρίων μπορούν και θα διασωθούν από στρατιωτικές (και άλλες) αγορές, μετά τις 20 Ιανουαρίου», εννοώντας την ημερομηνία της ορκωμοσίας του και πλήττοντας με ελάχιστες λέξεις τον κολοσσό εξοπλιστικών συστημάτων Lockheed Martin.

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, η μετοχή της αμερικάνικης εταιρείας σημείωνε «βουτιά» που τελικά έφτασε προσωρινά μέχρι και 3%. Σύμφωνα με τον Independent,

αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 2 δισ. δολάρια. Το BBC μετέδωσε πως η πτώση αργότερα έφτασε στο 4,2%.

The F-35 program and cost is out of control. Billions of dollars can and will be saved on military (and other) purchases after January 20th.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 12, 2016

Μία εβδομάδα πριν ο Τραμπ κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Lockheed Martin ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις διάρκειας 14 μηνών για το ένατο συμβόλαιό τους που αφορά στην κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών F-35 - μια συμφωνία που ξεπερνά σε αξία τα 6,1 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Ο Jeff Babione, ο επικεφαλής της Lockheed, δήλωσε ότι η εταιρεία κατανοεί τις ανησυχίες σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη, αλλά πρόσθεσε: «Είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. Έχει μεγάλη αξία και ανυπομονώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχει ο εκλεγμένος πρόεδρος».

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα