Ο πρόσφυγας με προορισμό την ελπίδα και συνοδεία μια κιθάρα

«Η μουσική με κρατάει ήρεμο… ίσως πνιγούμε, αλλά θα πνιγώ ακούγοντας την μουσική μου». Αυτά, είναι μερικά από τα λόγια του Ντάνι ο οποίος είναι ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στην Λέσβο. Ο Ντάνι κατάγεται από την Δαμασκό και είναι μουσικός.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες του στο νησί, φρόντισε να βοηθήσει τους εθελοντές προκειμένου να παρέχει βοήθεια στους ομοεθνής του, οι οποίοι καταφθάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες.

Ο Ντάνι κατάφερε να γίνει γνωστός μετά από την εμφάνιση του σε

συναυλία του Γιώργου Νταλάρα. Ο ταλαντούχος μουσικός από την Συρία, συμμετείχε στην συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού, όταν ο αντιδήμαρχος του νησιού μίλησε στον Νταλάρα για αυτόν.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο νεαρός συμμετείχε στην συναυλία αφήνοντας το κοινό κυριολεκτικά έκπληκτο από το ταλέντο του στην κιθάρα. Λίγες μέρες μετά, ο Ντάνι παρέλαβε από τον Γιώργο Νταλάρα, το δώρο που του είχε υποσχεθεί, μια κιθάρα.

Σε δηλώσεις του ο νεαρός μίλησε για τις στιγμές που πέρασε στο καράβι, μέχρι να φθάσει στην Λέσβο αλλά και για τις σκέψεις του για τα επόμενα βήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα