Συλικιώτης: Πολιτικό σκάνδαλο η απάτη με τις εκπομπές αερίων

"Η απάτη με τις εκπομπές αερίων είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε" τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης.

Δήλωσε ακόμη ότι θα εργαστούμε σκληρά ώστε να αναδείξουμε την διαφθορά και τα συστήματα προστασίας που δημιουργήθηκαν για να μπορούν οι πολυεθνικές εταιρείες να παραβιάζουν τους κανόνες, και πως στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις σοβαρές ευθύνες που έχει η Κομισιόν και ορισμένες κυβερνήσεις.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που οργάνωσε η ομάδα

της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς. Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την συνεδρία που έγινε για να καταρτιστεί σε σώμα η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Μιλώντας ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης υπενθύμισε πως η ερευνητική υπηρεσία της Κομισιόν γνώριζε και προειδοποίησε σε έκθεσή της από το 2013, ότι τα "συστήματα αναστολής" της Volkswagen θα μπορούσαν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο. Τόνισε λοιπόν πως οι Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς θα εργαστούν ώστε να αποδείξουν και να καταγγείλουν το πολιτικό σκάνδαλο διασφαλίζοντας πως η εξεταστική επιτροπή θα αποδώσει στην έκθεσή της συγκεκριμένες ευθύνες.

Ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως οι άνθρωποι υποφέρουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση η οποία επιδεινώνεται λόγω των πειραγμένων λογισμικών για την καταγραφή των ρύπων από τα αυτοκίνητα. Υπογράμμισε λοιπόν πως στόχος είναι να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές, οι οποίες έχουν βλαβερές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία αλλά και στο περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στους όρους εντολής της εξεταστικής Επιτροπής του ΕΚ, επισημαίνοντας πως δυστυχώς δεν έχει συμπεριληφθεί η διερεύνηση σημαντικών θεμάτων όπως είναι οι ευθύνες των εταιρειών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις εταιρείες που επηρεάζονται. Γι΄ αυτό, όπως ενημέρωσε, η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει εις βάθος τα θέματα αυτά. Κλείνοντας τόνισε πως η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει θα συνεργαστεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με περιβαλλοντικές οργανώσεις, με συνδέσμους καταναλωτών καθώς και με άλλα μαζικά οργανωμένα κινήματα και οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα