Ο Παναγή, το γκολ και η Βοσνία

Η Εθνική Κύπρου ηττήθηκε χθες βράδυ από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το αποτέλεσμα ήταν να εκτροχιαστούμε από την 2η αγωνιστική για το όνειρο της 2ης θέσης.

Η Εθνική μας δεν ήταν κακή και ούτε χειρότερη από την Ελλάδα που εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία των διεθνών της και το λάθος του Παναγή για να πάρει τη νίκη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας

της Ομόνοιας υπέπεσε σε τραγικό λάθος, όμως, είναι μεγαλύτερο λάθος να επιρρίψουμε ευθύνες στον Παναγή για την ήττα και να αρχίσουμε να τον «λιθοβολούμε». Πόσω μάλλον όταν ο τεράστιος Μπουφόν μια ημέρα προηγουμένως έκανε μεγαλύτερη γκάφα. Ο Παναγή είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας με μεγάλη προοπτική και το μέλλον του ανήκει. Απλά λόγω απειρίας έκανε ότι έκανε και στοίχισε. Ωστόσο, το παρελθόν και το μυαλό του Κωνσταντίνου δείχνουν ότι μαθαίνει από τα λάθη του.

Το πραγματικό πρόβλημα της Εθνικής μας είναι το εύκολο τέρμα και είναι κάτι που αναδεικνύεται μέσα από τους αριθμούς που τις πλείστες φορές λένε την αλήθεια. Η Κύπρος σε δυο παιχνίδια με Βέλγιο και Ελλάδα έκανε ελάχιστα σουτ στον στόχο και παραμένει η μοναδική ομάδα στον όμιλο χωρίς γκολ. Ακόμα και αυτό το Γιβραλτάρ που αποτελείται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σκόραρε.

Όταν δεν σκοράρει δεν κερδίζεις και όταν κάνεις εύκολα αμυντικά λάθη χάνεις. Κάπως, έτσι ήταν η εικόνα της Εθνικής μας στα δυο πρώτα παιχνίδια.

Το θέμα είναι η πραγματική βελτίωση και μια αξιοπρεπή παρουσία στον όμιλο, αφού αν το δούμε ρεαλιστικά και ψυχρά δεν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης. Και όταν αναφερόμαστε σε αξιοπρεπή παρουσία φυσικά και δεν εννοούμε τέσσερεις νίκες σε βάρος του Γιβραλτάρ και της Εσθονίας.

Το θέμα είναι να πάρεις βαθμούς εκεί που είναι πραγματικά δύσκολο και να δείξεις ότι επιτέλους η Εθνική Κύπρου βρίσκεται σε σταδιακή άνοδο.

Το παιχνίδι με την Βοσνία εκτός έδρας την ερχόμενη Δευτέρα είναι μια καλή ευκαιρία για τους διεθνείς μας να αποδείξουν το πιο πάνω και να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μιας αρκετά καλής ομάδας. Οι προσδοκίες είναι ψηλές και απορρέουν από το μεγάλο διπλό της Εθνικής μας απέναντι στη Βοσνία πριν δυο χρόνια για τα προκριματικά του Euro2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα