Εξαιρετική ιδέα κατά του παράνομου παρκαρίσματος

Μας ταλαιπωρεί. Το ασύδοτο και ανεξέλεγκτο παρκάρισμα. Μας ταλαιπωρεί. Πολύ. Μας θυμώνει. Εμπνευσμένη «απάντηση» στην ασυδοσία των αυτοκινητιστών έδωσε το INhabitable Studio.

Η ημέρα PARK(ing) είναι ένα ετήσιο διεθνές event στο οποίο θέσεις στάθμευσης με μετρητή μεταμορφώνονται σε δημόσια πάρκα και κοινόχρηστους χώρους, ως μια νέα πρωτοβουλία για να διεκδικήσουμε εκ νέου το αστικό περιβάλλον.

Εκείνη την ημέρα, το INhabitable Studio

σχεδίασε και δημιούργησε, στην Πόλη του Μεξικού, μια εφήμερη σκηνή για να φιλοξενήσει διάφορα μουσικά συγκροτήματα τα οποία θα έπαιζαν για να στηρίξουν το event.

Η ιδέα ήταν απλή, αλλά ευφυής: Ένα «δίχτυ» από κίτρινες ταινίες (που χρησιμοποιούνται σε εργασίες για οικοδομές) το οποίο ξεκινούσε από ένα λάστιχο αυτοκινήτου, τυλιγόταν γύρω από τον κορμό ενός δέντρου και κατέληγε σε έναν στύλο που δεν επιτρέπει τη διέλευση τετράτροχων.

Μια απλή, όμορφη σκηνή, για υπαίθρια συναυλία.

Στο παρελθόν, οι χώροι στάθμευσης που διεκδικήθηκαν από τα τροχοφόρα χρησίμευσαν για τη δημιουργία μικρών πρόσκαιρων χώρων πρασίνου, μικρών «αγροκτημάτων» σε αστικά κέντρα, χώρων επισκευής ποδηλάτων κλπ.

Το event γίνεται κάθε χρόνο, σε όλον τον κόσμο, την τρίτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα