Ο Όμιλος Emirates ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ

• Ο Όμιλος καταγράφει κέρδη για 28η συνεχόμενη χρονιά, και νέο ρεκόρ κερδών των AED 8.2 δις (ΗΠΑ $ 2.2 δις)

o Σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις αυξήσεις της χωρητικότητας, σημαντική επένδυση στην επιχείρηση σε AED 17,3 δις (ΗΠΑ $ 4.7 δις)

o Δηλώνει μέρισμα AED 2.5 δις (ΗΠΑ $ 681 εκατομμύρια) στην Επενδυτική Εταιρεία του

Ντουμπάι.

• Η Emirates κάνει το μεγαλύτερο κέρδος μέχρι σήμερα με AED 7.1 δις (ΗΠΑ $ 1,9 δις)

o Η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας ξεπερνά τα 56 δις ATKM με 29 νέα αεροσκάφη να προστίθενται στο στόλο

o Τα έσοδα μειώνονται κατά 4% σε AED 85,0 δις (ΗΠΑ $ 23.2 δις), αφού AED 6.0 δις (ΗΠΑ $ 1,6 δις) πλήγηκαν λόγω του δυσμενούς συναλλάγματος

• Η dnata κάνει το μεγαλύτερο κέρδος μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα AED 1 δις (ΗΠΑ $ 287 εκατομμύρια)

o Έσοδα AED 10.6 δις (ΗΠΑ $ 2,9 δις) αντανακλούν την περαιτέρω επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με τις διεθνείς επιχειρήσεις να αντιπροσωπεύουν σήμερα περισσότερο από 64% των εσόδων

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε κέρδη για 28η συνεχόμενη χρονιά και σταθερή επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τελειώνοντας το έτος με κέρδη ρεκόρ, και σε μια ισχυρή θέση, παρά τις παγκόσμιες και επιχειρησιακές προκλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στην Ετήσια Έκθεση του 2015-16, ο Όμιλος Emirates σημείωσε κέρδη AED 8.2 δις (ΗΠΑ $ 2.2 δις) για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2016 με αύξηση έως και 50% από το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα AED 93 δις (ΗΠΑ $ 25,3 δις), μια μείωση της τάξης του 3% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, και το ταμειακό υπόλοιπο του Ομίλου αυξήθηκε σημαντικά κατά AED 23,5 δις (ΗΠΑ $ 6.4 δις).

Η Αυτού Υψηλότητά του Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου, δήλωσε: «Η Emirates και η dnata παρέδωσαν κέρδη ρεκόρ, αδιάσειστα αποτελέσματα επιχειρήσεων, και συνέχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2015-16.»

Τη χρονιά 2015-16, ο Όμιλος επένδυσε συλλογικά πάνω από AED 17,3 δις (ΗΠΑ $ 4.7 δις) σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, καθώς και σε πρωτοβουλίες προσωπικού.»

Η βάση των εργαζομένων του Ομίλου σε περισσότερες από 80 θυγατρικές εταιρείες της αυξήθηκαν κατά 13% σε πάνω από 95.000 που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 160 διαφορετικές εθνικότητες.

Σύμφωνα με το συνολικό κέρδος, ο Όμιλος δήλωσε μέρισμα AED 2.5 δις (ΗΠΑ $ 681 εκατομμύρια) στην Επενδυτική Εταιρεία του Ντουμπάι.

Η απόδοση της Emirates

H συνολική χωρητικότητα επιβατών και φορτίου της Emirates ξεπέρασε το σημείο των 56 δις, σε 56.4 δις ATKM στο τέλος της χρονιάς 2015-16, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου.

Η Emirates παρέλαβε 29 νέα αεροσκάφη, τον υψηλότερο αριθμό της κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού έτους, που συμπεριλαμβάνουν 16 αεροσκάφη τύπου Α380, 12 Boeing 777-300ER, και ένα Boeing 777F, ανεβάζοντας σε 251 τη συνολική καταμέτρηση του στόλου της στο τέλος του Μαρτίου.

Η Emirates εγκαινίασε οκτώ νέους επιβατικούς προορισμούς: Μπαλί, Μπολόνια, Κεμπού, Κλαρκ, Κωνσταντινούπολη (Sabiha Gokcen), Μασχάντ, Μουλτάν, Ορλάντο και δύο νέους πρόσθετους προορισμούς μεταφοράς εμπορευματικού φορτίου: Κολόμπο και Ciudad del Este. Πρόσθεσε επίσης υπηρεσίες και χωρητικότητα σε 34 πόλεις.

Μεταφέροντας ένα ρεκόρ 51,9 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 8%), η Emirates ξεπέρασε το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων επιβατών, και πέτυχε ένα Passenger Seat Factor της τάξης του 76,5%.

Για τη χρονιά 2016-17, η Emirates ανακοίνωσε νέα δρομολόγια προς Γιντσουάν και Ζενγκσού στην Κίνα, Γιανγκόν στη Μιανμάρ και Ανόι στο Βιετνάμ, επιπλέον από τις αναβαθμίσεις χωρητικότητας σε υφιστάμενους προορισμούς.

Η Emirates SkyCargo συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας, συμβάλλοντας το 14% των συνολικών εσόδων των μεταφορών της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2015-16, η Emirates SkyCargo εγκαινίασε επίσημα τον ειδικά κατασκευασμένο τερματικό σταθμό φορτίου για τις επιχειρήσεις μεταφοράς φορτίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum (DWC), και παρέλαβε ένα Boeing 777F, αυξάνοντας το στόλο φορτηγών αεροπλάνων της σε 15 αεροσκάφη: 13 Boeing 777F, και δύο Boeing 747-400F.

Η πλήρης Ετήσια Έκθεση του Ομίλου Emirates 2015-16 - περιλαμβάνει την Emirates, τη dnata και των θυγατρικών τους - είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.theemiratesgroup.com/annualreport

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της Κύπρου. Η Emirates εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα - κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Τις Δευτέρες και Τετάρτες, η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι και πηγαίνει στη Μάλτα. Η απογευματινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα στην επιστροφή της στο Ντουμπάι.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η Αυτού Υψηλότητά του Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum - Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου

Keywords
Τυχαία Θέματα