Τέλος στο δράμα του Μιχάλη έδωσε ο Χάσικος

Τέλος στο δράμα του 20χρονου Μιχάλη Μπολτίσιορ, έδωσε με προσωπική παρέμβαση ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Οι συνθηκες της ζωής σε συνδυασμό με τις νομοθεσίες που ισχύουν στη χώρα μας, τον έφεραν προ των πυλών της εξόδου από την Κύπρο.

Ο Μιχάλης Μπολτίσιορ, ρωσικής υπηκοοτητας, εγκαταστάθηκε στην Κύπρο με την Μολδαβή μητερα

του πριν απο περίπου 10 χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», πριν από δυομιση χρόνια, το κράτος προχώρησε στην απέλαση της μητέρας του αφου δεν ηταν Κυπρία υπήκοος.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί μετεβησαν στη Διανέλλειο Τεχνική όπου φοιτούσε ο Μιχάλης για να τον συλλάβουν εν ώρα μαθήματος και να τον απελάσουν μαζί με τη μητέρα του.

Ωστόσο, κατόπιν παρέμβασης των καθηγητών και των συμαθητών του, οι αρμόδιες αρχές επέτρεψαν στον 17χρονο τότε Μιχάλη να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά, αποφοιτώντας από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας με άριστα.

Από την αποφοίτηση του μέχρι και σήμερα, ο Μιχάλης εργάζεται σκληρά για να επιβιώσει αφού βρίσκεται μόνος στην Κύπρο χωρίς κανένα συγγενικό πρόσωπο.

Βλέποντας τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, αφού στις 5 Οκτωβρίου λήγει η άδεια παραμονής του, απηύθυνε έκκληση στον Υπ. Εσωτερικών να παραμείνει στη Κύπρο, δηλώνωντας ότι θέλει να υπηρετήσει και στρατιωτική θητεία.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, ο Υπουργός Εσωτερικών προσκάλεσε στο γραφείο του τον 20χρονο και του ανακοίνωσε την παράταση της παραμονής του για ένα χρόνο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την αίτηση πολιτογράφησης του κατά προτεραιότητα, καλώντας τον παράλληλα να παραμείνει τίμιος πολίτης.

Τα σχέδια του Μιχαλη για το μελλον είναι να αποκτησει κυπριακή υποικοότητα και να φοιτήσει στη Σχολή Ευελπίδων.

Στο Μιχάλη δόθηκε 1 χρόνος παραμονής και δικαίωμα αίτησης για πολιτιγράφηση. Άμεσα θα τύχει απάντησης pic.twitter.com/odvX8rNRVA

— Socrates Hasicos (@hasicos) September 25, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα