Τέως Αρχηγός: Πολλά τηλεφωνήματα από Ρίκκο...

Με τους 2 πρώτους μάρτυρες κατηγορίας, άρχισε σήμερα ενώπιον του κακουργιοδικείου η διαδικασία της ποινικής υπόθεσης που αφορά την Providencia, με κατηγορούμενο τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Στο εδώλιο του μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση Providencia, βρέθηκε το πρωί ο τέως αρχηγός αστυνομίας. Ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δεχόταν από τον παυθέντα βοηθό γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τον καλούσε στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο

από το δικό του και μάλιστα εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Υποστήριξε παράλληλα ότι σε μια από τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ζήτησε να του αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης.

"Στους 8 μήνες που συνυπήρξαμε εκ της θέσεως μας, ήταν η μοναδική φορά που ανταλλάξαμε τόσα πολλά τηλεφωνήματα. Δεν ήταν κάτι συνηθισμένο", είπε ο τέως Αρχηγός Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Τα έγγραφα που απέστειλε η βουλευτής Μαρία Κυριακού στον αρχηγό αστυνομίας, η οποία κατά τον ουσιώδη χρόνο εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους, κρίθηκε, σύμφωνα με τον τέως αρχηγό ότι έπρεπε να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα αφού έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε δώσει οδηγίες άσκησης ποινικής διώξης τις οποίες ακύρωσε στη συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας.

"Έδωσα οδηγίες να τεθούν όλα τα έγγραφα που απέστειλε η βουλευτής δια ζώσης ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα και ανάλογα με τις οδηγίες που θα παίρναμε θα προχωρούσαμε", είπε ο τέως Αρχηγός.

Πρόσθεσε ότι "στις 20/08/2013 ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης με χειρόγραφο σημείωμα, επισήμανε ότι οι οδηγίες είναι σαφείς και δεν υφίσταται λόγος διαφοροποίησης τους."

Προηγουμένως κατέθεσε ιδιώτης επιδότης, ο οποίος κατά τον ουσιώδη χρόνο εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και ήταν το πρόσωπο που επέδωσε την αγωγή κατά της Λαϊκής στο δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους, η οποία ωστόσο δεν παραλήφθηκε. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επικεντρώθηκε στο ν' αποδείξει την αναξιοπιστία του μάρτυρα. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για συνέχιση στις 29 Σεμπτεβρίου καθώς και στις 5, 13 και 14 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα