«Ο Μέσι δεν είναι ηγέτης, ούτε ο καλύτερος στον κόσμο»

Ο πρώην προπονητής φυσικής κατάστασης της εθνικής Αργεντινής, Carlos Dibos. έχει προκαλέσει αίσθηση με τη δημόσια κριτική του στο αστέρι της Μπαρτσελόνα, Λίονελ Μέσι.

Η Αργεντινή δίνει μια πολύ σκληρή μάχη για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η ήττα με 2-0 από τη Βολιβία στη Λα Παζ, την αφήνει στην πέμπτη θέση με 4 παιχνίδια να απομένουν.

Ο Μέσι έχει όπως είναι γνωστό τιμωρηθεί από τη FIFA (με 4 αγωνιστικές για εξύβριση του βοηθού διαιτητή στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Χιλή) και αναμένεται να επιστέψει

περίπου πριν τον τελικό προκριματικό εναντίον του Εκουαδόρ, τον Οκτώβριο.

Ο Dibos αμφισβήτησε τη δυνατότητα του Μέσι να εμπνεύσει την Εθνική Αργεντινής όπως ο Μαραντόνα και υποστήριξε ότι δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωσή του στο Tyc Sports ήταν η εξής: «Δεν νομίζω ότι είναι λάθος για ένα παίκτη να κάνει ένα διάλογο με τον προπονητή του σχετικά με τον ποιον προτιμά και το ποιον θα επέλεγε να έχει δίπλα του. Ο παίκτης αυτός που θα επιλεχθεί πρέπει να έχει προσωπικότητα, θάρρος,

κουράγιο για να μπορεί να σηκώνει στους ώμους του και τους υπόλοιπους. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο παίκτης - ηγέτης πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι η φανέλα αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο αριθμό Αργεντινών και ότι όλοι μας θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Μαραντόνα το αντιπροσώπευε αυτό. Ο Μέσι όχι», δήλωσε.

Ενώ συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός. Είναι ανάμεσα στους τρεις καλύτερους. Αλλά δεν είναι ο καλύτερος. Ο Νεϊμάρ είναι ο καλύτερος.»

Keywords
Τυχαία Θέματα