Ο Μάνου Τσάο επιστρέφει... σπίτι του

Ζητώντας από κάποιον σαν τον Μάνου Τσάο να απαντήσει ποια είναι η γενέτειρά του, μάλλον είναι περιττό. Γεννήθηκε στο Παρίσι από Ισπανούς γονείς και τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά, τα αγγλικά και ιταλικά, ενώ έχει περάσει ένα μεγάλος μέρος της ζωής του περιοδεύοντας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όμως μία απάντηση που μπορεί να δοθεί στην ερώτηση αυτή είναι ότι ο Γάλλος τραγουδιστής θεωρεί ως πατρίδα του τη Βαρκελώνη. Δεν είναι μόνο γιατί έχει ζήσει πολλά χρόνια στην πόλη, αλλά και γιατί η μουσική του αντανακλά αυτό που αντιπροσωπεύει

η καταλανική πρωτεύουσα, μία πόλη που τα συνδυάζει όλα από το να δεις κόσμο να εξασκείται στην καποέιρα στα πάρκα μέχρι να μελετήσεις την αρχιτεκτονική του Άντονι Γκαουντί.

Έτσι ύστερα από πολλά χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι ο Τσάο επέστρεψε στο σπίτι του, αφού εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη δίνοντας μία συναυλία στο πλαίσιο των εορτασμών για μία από τις πολιούχους της πόλης της Παναγίας του Ελέους. Η τελευταία του εμφάνιση στην πόλη ήταν το 2001 και οι κάτοικοί της του επιφύλαξαν μία εντυπωσιακή υποδοχή, αφού τη συναυλία παρακολούθησαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε στην περιοχή.

Για περισσότερο από 2,5 ώρες ο Μάνου κράτησε ενθουσιασμένους τους θαυμαστές του και δικαίως τα τοπικά μέσα του έδωσαν τον τίτλο του τοπικού ήρωα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα