Ο Κύπριος της Αταλάντα στο sigmalive/sports

Ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Αταλάντα είναι Κύπριος και ακούει στο όνομα Παναγιώτης Λουκά. Ο 17χρονος επιθετικός βρίσκεται στην ακαδημία της ομάδας του Μπέργκαμο εδώ και ένα χρόνο και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε από τον Ιταλικό Τύπο αλλά και από ιστοσελίδες που πρόκειται στην Αταλάντα είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα της ακαδημίας.

Επί της ευκαιρίας της κλήρωσης του Γιουρόπα Λιγκ όπου η κληρωτίδα έφερε την Αταλάντα στον δρόμο του Απόλλωνα επικοινωνήσαμε με τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος με μεγάλη του ευχαρίστηση

προχώρησε σε δηλώσεις.

Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο για τα παιγνίδια με τον Απόλλωνα: «Είναι δεδομένο πως η Αταλάντα θα είναι το φαβορί για νίκη και στα δύο παιγνίδια με τον Απόλλωνα. Δεν είναι τυχαία η 4η θέση που πήραμε στο περσινό πρωτάθλημα, ανάμεσα σε τόσες ισχυρές και ποιοτικές ομάδες. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, η κάθε ομάδα θα έχει τις πιθανότητες της και ανάλογα με το πώς θα παρουσιαστούν στο γήπεδο θα κριθούν τα. Θα είναι δύσκολο παιγνίδι και για τους δύο αλλά αν η ομάδα μου αποδώσει με βάσει τις πραγματικές της δυνατότητες θα πάρει το ζητούμενο. Στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και από την στιγμή που στην θεωρία ο Απόλλωνας είναι ο πιο βατός του ομίλου, είμαστε υπόχρεοι να πετύχουμε δύο νίκες».

Πως βλέπουν στην Ιταλία τα συγκεκριμένα παιγνίδια;

«Για να είμαι ειλικρινείς δεν σχολιάστηκε ιδιαίτερα ακόμη, ωστόσο όλοι γνωρίζουν και έχουν υπόψην τους τον Απόλλωνα. Γνωρίζουμε ότι ο Απόλλωνας διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά».

Πες μας λίγα λόγια για την Αταλάντα

«Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που βασίζεται στην ομαδικότητα. Έχει ομοιογένεια και συνοχή. Πρέπει να ιδρώσει κάποιος αντίπαλος για να την κερδίσει. Υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες που θεωρούνται κλειδιά όπως για παράδειγμα ο μεσοεπιθετικός Παπού Γκόμες, ο διεθνής μέσος από την Σλοβενία Τζασμίν Κούρτιτς αλλά και ο Ματία Καλτάρα που αγωνίζεται στην άμυνα. Αυτοί οι παίκτες σίγουρα είναι πολύ ποιοτικοί και πρέπει να προσεχθούν. Επαναλαμβάνω όμως ότι η ομάδα σαν σύνολο είναι πάρα πολύ καλή και πειθαρχημένη».

Τον Παναγιώτη Λουκά υπάρχουν πιθανότητες να τον δούμε σε κάποιο από τα δύο παιγνίδια με τον Απόλλωνα;

«Θα ήταν κάτι που θα μου έδινε μεγάλη χαρά. Θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στην χώρα μου για να αγωνιστώ με την Αταλάντα, ωστόσο δύσκολα θα συμβεί φέτος κάτι τέτοιο καθώς αγωνίζομαι στην U-19».

Keywords
Τυχαία Θέματα