Ο καθοδηγητής του πραξικοπήματος προτιμούσε να είχε πεθάνει

«Μακάρι να πέθαινα και να μην με βάραιναν τέτοιες κατηγορίες», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, ο φερόμενος ως καθοδηγητής του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κατά τη δίκη που ξεκίνησε στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα.

Ο Ακίν Οζτούρκ δικάζεται μαζί με 485 άλλους υπόδικους, οι οποίοι κατηύθυναν τις επιχειρήσεις του πραξικοπήματος από τη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα.

Ο Οζτούρκ είπε ότι διετέλεσε πιλότος επί 46 συναπτά έτη και συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις και «μακάρι σε μια από αυτές να είχα πεθάνει και να μη με βάραιναν τόσο

άδικες κατηγορίες», είπε.

Στην ίδια δίκη, ο Νουρεττίν Ορούτς, ο οποίος κατέχει τον χαρακτηρισμό ‘πολιτικός ιμάμης’, ανέφερε ότι η 15η Ιουλίου ήταν σαν ταινία και πως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχτηκε ο Αντίλ Οκσούζ, ο οποίος είναι καταζητούμενος. Ο Ορούτς είπε ότι του ιδίου του έστησαν παγίδα και πως είναι σαν να ζουν τώρα ξανά το σενάριο της δίκης Εργκενεκόν και Βαριοπούλα, που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν. Ο Ορούτς απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν και ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα