Ο κακός της δαίμονας!

Η ΑΕΚ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο «Αμμόχωστος», συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τη θέλει να μην μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα από το 2001!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0
ΑΕΚ 0

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το χθεσινό παιχνίδι στο «Αμμόχωστος», με τη Νέα Σαλαμίνα και την ΑΕΚ

να συμβιβάζονται στη λευκή ισοπαλία. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί αγωνιστική που οι «κιτρινοπράσινοι» μένουν χωρίς νίκη, με αποτέλεσμα η διαφορά που τους χωρίζει από την Ανόρθωση να μειωθεί στον βαθμό και από τον ΑΠΟΕΛ στους δύο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συνεχίζεται η αρνητική παράδοση για την ΑΕΚ που την θέλει να μην μπορεί να κερδίσει τη Νέα Σαλαμίνα εκτός έδρας από το 2001!

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε η Μαρτσίνιακ στο 27’, που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να συνεχίζει με αριθμητικό μειονέκτημα από πολύ νωρίς.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα αφού, πέραν της φάσης του 72’, δεν δημιούργησε κάποιαν ευκαιρία ώστε να απειλήσει την εστία του Τόνιο. Έφτασε στους 29 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τον Άρη.

Είχε τον έλεγχο, όμως…
Χωρίς τη μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο. Με την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες έδειχναν να δυσκολεύονται από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Αμμόχωστος». Σταδιακά οι ποδοσφαιριστές συμβιβάστηκαν με τα δεδομένα, χωρίς, όμως, να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και την κατοχή και προσπαθούσε κυρίως από αριστερά με τον Τετέ να μεταφέρει την μπάλα στην εστία του Μιχαήλ. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να βγει με αξιώσεις μπροστά.

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μαρτσίνιακ. Ο Πολωνός αμυντικός έκανε την επικίνδυνη προβολή στον Κούσουλο, με τον κ. Τράττο να υποδεικνύει την κόκκινη κάρτα χωρίς δεύτερη σκέψη, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αναγκαστεί να συνεχίσει από πολύ νωρίς με δέκα ποδοσφαιριστές.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να διατηρεί τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και να γίνεται απειλητική σε δύο μάλιστα περιπτώσεις με απ’ ευθείας χτυπήματα φάουλ. Στο 34’ με Λαρένα και στο 39’ με Μπόλιεβιτς και τον Μιχαήλ ισάριθμες φορές να δηλώνει «παρών» και να διώχνει. Οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν να βγουν μπροστά αλλά συνέχισαν να δίνουν έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Ανέβηκε ψηλά
Στις αρχές της επανάληψης η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε ψηλά, θέλοντας να μεταφέρει την μπάλα προς την εστία του Τόνιο, χωρίς όμως να μπορέσει να φανεί απειλητική, αφού είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Από την άλλη, η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον αντίπαλο αφού ήταν φανερό ότι δεν ήθελε να σπαταλήσει δυνάμεις από τις αρχές του δεύτερου 45λεπτου με το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε. Χαρακτηριστικό του ρυθμού που είχε ο αγώνας στην επανάληψη είναι το ότι η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 71’ με την ατομική προσπάθεια του Τετέ, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους, όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο, με τον Μιχαήλ να μαζεύει εύκολα την μπάλα.

Έμειναν στις ευκαιρίες
Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Στο 72’ η Νέα Σαλαμίνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να πάρει προβάδισμα. Ο Γκόμες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Άλβες έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίκτυα και ο Μόισοφ ως από μηχανής θεός την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 81’ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να χάσει σπουδαία ευκαιρία, με τον Λαρένα μέσα στην περιοχή να κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ και τον Τσιγκουινί να διώχνει σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 89’, με τον Άλβες να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Γκράιμς (46' Μπεμπά), Ζάρκοβιτς, Τσιγκουινί, Τσίνα, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Γκόμες (90'+2 Κολίνα), Πεδρίτο (79' Χριστοφή), Λίλιου, Μακρίεφ.
ΑΕΚ: Τόνιο, Κυπριανού, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Λαμπάν (20' Χαραλάμπους), Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (82' Ρόσα), Εγγλέζου (33' Μόισοφ), Άλβες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκράιμς, Γκόμες, Πεδρίτο, Κούσουλος (6η), Τσίνα - Λαμπάν (4η), Τομάς.
ΚΟΚΚΙΝΗ: Μαρτσίνιακ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λεόντιος Τράττος
ΒΟΗΘΟΙ: Αριστείδης Χρίστου, Αθηνόδωρος Ιωάννου, Δημήτρης Μασιάς (4ος)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχάλης Αργυρού

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1' Σουτ του Άλβες, ο Μιχαήλ μπλοκάρει.
7' Μακρινό δυνατό σουτ του Κούσουλου, ο Τόνιο μαζεύει.
27' Απευθείας κόκκινη στον Μαρτσίνιακ.
34' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαρένα, ο Μιχαήλ διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
39' Ο Μιχαήλ διώχνει την μπάλα σε κόρνερ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς.
71' Ατομική ενέργεια του Τέτε, απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το πλασέ όμως απέκρουσε εύκολα ο Μιχαήλ.
72’ Ο Γκόμες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Άλβες έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο Μόισοφ ως από μηχανής θεός έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
81’ Ο Λαρένα μέσα στην περιοχή έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Τσιγκουινί να διώχνει πάνω στη γραμμή του τέρματος.
89’ Ο Άλβες μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…
* Το 2001 ήταν η τελευταία φορά που νίκησε σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος τη Νέα Σαλαμίνα η ΑΕΚ.
* Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές για περισσότερο από ένα ημίχρονο, λόγω αποβολής.
* Το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Τρισκόφσκι, έφτασε στην Κύπρο χθες το απόγευμα.
* Σήμερα θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
* Με την ενδεχόμενη απόκτηση Τρισκόφκσι θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα μετά την απόφαση του κ. Ρόκα.

Κρίστιανσεν: «Έδειξε γρήγορα την κόκκινη»
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, όχι όμως και από το τελικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος δήλωσε: «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, που ξεκίνησαν με έναν τραυματισμό και μιαν αποβολή που χάλασε τον αγώνα. Συνέχισαν όμως τη μάχη και το τρίποντο, όντας η μοναδική ομάδα που είχε στόχο τη νίκη. Στο τέλος θεωρώ ότι μας άξιζε η νίκη, αλλά αυτό δεν ήταν αποδεκτό από άλλες πλευρές. Ευχαριστώ και τον κόσμο μας που μας στήριξε και σήμερα ήταν ο παίκτης που μας έλειπε από το 27’. Συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Ο διαιτητής ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να παίξουμε με παίκτη λιγότερο. Ίσως και εμείς πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τις λύσεις για το πώς να παίρνουμε τα τρίποντα με 10 εναντίον 11. Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα με την οποίαν ο διαιτητής έδωσε την κόκκινη στον Άνταμ. Ένιωσα ότι την είχε στο χέρι του πριν καν την παράβαση».

Γιαν Ντε Γιόγκε: «Συμφωνώ με τον συνάδελφο ότι παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα. Δεν ήμουν όμως ικανοποιημένος με την κόκκινη κάρτα διότι 11 εναντίον 11 το παιχνίδι ήταν πιο ανοικτό. Στη συνέχεια δεν αλλάξαμε κάτι στην άμυνα αλλά δυσκολευτήκαμε να παίξουμε παιχνίδι κατοχής και υπομονής. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλές δυσκολίες να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε και μπορώ να πω και κάπως φοβισμένοι, διότι πρόσφατα δεχθήκαμε κάποια φτηνά γκολ. Σαν Νέα Σαλαμίνα έχουμε ένα στόχο και αυτός είναι η εξάδα. Κάθε παιχνίδι είναι μάχη».

Keywords
Τυχαία Θέματα