Ο γύρος της Κύπρου σε 27 ημέρες από Ε/κ και Τ/κ νέους

Μήνυμα ειρήνης και ενότητας που στέλνουν νέοι πεζοπόροι, περπατώντας την περίμετρο του νησιού και αψηφώντας τις όποιες διαχωριστικές γραμμές.

Όπως δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο Ανδρέας Χαραλάμπους, μέλος της ομάδας CYPRUS COASTLINE HIKERS, «θέλαμε μέσω των βημάτων μας να αγκαλιάσουμε όλο το νησί, να κάνουμε τον κύκλο του νησιού. Να πετύχουμε κάτι που σε πολλούς ακούγεται ακατόρθωτο».

Η

πεζοπορία της περιμέτρου ολόκληρου του νησιού είναι 648 χιλιόμετρα, ενώ το συγκεκριμένο εγχείρημα γίνεται για πρώτη φορά, παρά το ότι το μήνυμα που στέλνεται το έχουν φωνάξει πολλάκις πολλοί Ε/κ και Τ/κ νέοι.

«Θέλουμε να δείξουμε ως κομμάτι του λαού, όπως και άλλοι με δικές τους πρωτοβουλίες, ότι ο λαός θέλει λύση. Θέλει να ζήσουμε όλοι σ' ένα ενωμένο νησί. Να δείξουμε τη διάθεση του λαού, ακόμα και στους ηγέτες», είπε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι «δεχθήκαμε απίστευτη φιλοξενία. Από ένα σημείο και μετά, ο κόσμος μας αναγνώριζε, και ήξερε τι κάνουμε. Μας κερνούσαν νερό, φαγητό...».

Μπορεί τη διαδρομή να την διανύουν μόνο οι δέκα νέοι, αλλά το μήνυμά, το μεταφέρουν εκ μέρους πολλών.
«Οι μεγαλύτερη σε ηλικία μας ζητούν να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον από το δικό τους παρελθόν», ανέφερε

Η πεζοπορία ολοκληρώνεται αύριο στο Ladies Mile απ' όπου και ξεκίνησε, αλλά οι φιλίες, οι εικόνες και το μήνυμα θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν για πολύ ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα