Ο γολγοθάς της Ελλάδας και η ανάσταση της Ευρώπης

Για άλλη μια φορά μέσα την τελευταία εξαετία, η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τα κρατικά ταμεία έχουν στερέψει, η πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και το αύριο προδιαγράφεται σκοτεινό.

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα καταγράφεται ως δραματική με την κυβέρνηση να αναζητά πόρους στα αποθεματικά των δημόσιων φορέων για να καλυφθούν βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης για

επείγουσα εξέταση του Ελληνικού ζητήματος το οποίο αν δεν επιλυθεί ορθά θα θέσει ολόκληρο το ευρωπαικό οικοδόμημα σε περιπέτειες.

Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε οι ίδιοι οι Θεσμοί το αναγνωρίζουν ότι στην Ελληνική ασθένεια δόθηκε λάθος φαρμακευτική συνταγή από το 2011 και εντεύθεν. Συνεπώς η παροχή ασπιρίνης σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακουφίζει τον πόνο αλλά σε καμμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα.

Αναμφισβήτητα, για την κατάντια της χώρας, τεράστια ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες με πρώτες τις άθλιες διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πέραν τούτου όμως, οι Ευρωπαίοι με πρώτους του Γερμανούς έπαιξαν τρισάθλια παιγνίδια εναντίον της χώρας την οποία χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο σπρώχνοντας την στον κρημνό. Παρόμοιο πείραμα με άλλλες μεθοδεύσεις και στόχους, έκαναν και με την περίπτωση της Κύπρου την οποίαν κούρεψαν εν ψυχρώ εν μια νυχτί σύροντας το νησί σε πρωτοφανή περιπέτειες και χιλιάδες νοικοκυριά στην απόγνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα