Ο Γκονσάλβες την επανέφερε στις νίκες!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΡΗΣ
Με δύο γκολ ο Αφρικανός χάρισε στην Κυρία το τρίποντο μετά από 5 αγωνιστικές!

41΄(πεν.), 82΄ Γκονσάλβες

Μετά από 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη η Ανόρθωση επέστρεψε στις επιτυχίες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ίσμαελ Γκονσάλβες, ο οποίος με δικά του γκολ επανέφερε την Κυρία στις νίκες, επικρατώντας του Άρη με 2-0 και κλείνοντας έτσι με ιδανικό τρόπο το 2016.

Οι «κυανόλευκοι» δεν ήταν πολύ καλύτεροι από την Ελαφρά Ταξιαρχία,

είχαν όμως την ουσία με τον Αφρικανό επιθετικό να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 41ο λεπτό και σφραγίζοντας την επιτυχία της Ανόρθωσης με ένα εξαιρετικό γκολ στο 82ο. Έχασε μάλιστα πέναλτι στο 72ο λεπτό.

Μοιρασμένη υπεροχή…
Με την Ανόρθωση να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της ξεκίνησε ο αγώνας. Η Κυρία είχε κατοχή, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να βγει ορθόδοξα στην επίθεση, παρ' όλο που η πρώτη τελική φάση ανήκε στον Άρη στο 2ο λεπτό με τον Αντωνίου χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Κόπριβετς.

Σταδιακά, όμως, η Ελαφρά Ταξιαρχία ισορρόπησε τον αγώνα χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο και όλα αυτά μέχρι το 15ο λεπτό.

Σφύριξε πέναλτι και το αναίρεσε ο Μασιάς!
Στο 18ο λεπτό ο Καλό βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Μασιάς σφύριξε την παράβαση αρχικά, ωστόσο μετά από ενδοεπικοινωνία με τους βοηθούς του το αναίρεσε. Σωστά όπως αποδείχθηκε, αφού δεν υπήρχε καμία επαφή.
Η Ανόρθωση από το 20ο λεπτο και μετά άρχισε να επιβάλλει κατά κράτος τον ρυθμό της, να γίνεται πιεστική και να χάνει ευκαιρίες με τους Καμπρέρα, Καλδερόν και Γκονσάλβες.

Ανατροπή, πέναλτι και… 1-0
Χρειάστηκαν 41 λεπτά, για να μπορέσει η Κυρία να παραβιάσει την εστία του Άρη και αυτό έγινε από το σημείο του πέναλτι. Στο 40’ σε μια επέλαση από αριστερά, ο Γκονζάλβες ανατράπηκε από τον Θεοφίλου, ο Αφρικανός ανέλαβε την εκτέλεση του, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα και βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού, αποτέλεσμα το οποίο οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Βελτιωμένος ο Άρης…
Αν και στο δεύτερο ημίχρονο αρκετοί ανέμεναν την Ανόρθωση να μπει με καλύτερη ψυχολογία ώστε να καθαρίσει τον αγώνα, αντί αυτού ήταν ο Άρης που μπήκε με απαιτήσεις στο δεύτερο μέρος.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ, προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, για να μπει ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης θετικού αποτελέσματος. Στο 54’ δημιούργησε μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Παναγή, ενώ στο 55’ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Μαραγκουδάκη μετά από μονομαχία με τον Βίκτορ.

Διπλή ευκαιρία με δοκάρι…
Ο Άρης ανάγκασε σε παθητικό ρόλο την Ανόρθωση, η οποία έδειξε ανήμπορη να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Στο 59΄ έχασαν μάλιστα διπλή τεράστια ευκαιρία αρχικά με τον Γιούσεφ, ο οποίος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κόπριβτς να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Στην επαναφορά ο Θεοφίλου απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Νέο πέναλτι άλλα… άστοχο!
Κόντρα στη ροή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε και 2ο πέναλτι σε ανατροπή του Καλό από τον Θεοφίλου. Ανέλαβε ο Γκονσάλβες την εκτέλεση με τον Αφρικανό να αστοχεί, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Γκοτ.

Διπλή τεράστια ευκαιρία και δοκάρι…
Το χαμένο πέναλτι της Ανόρθωσης έδωσε εκ νέου ελπίδες στον Άρη για θετικό αποτέλεσμα, ο οποίος δύο λεπτά μετά (76΄) έχασε νέα διπλή τεράστια ευκαιρία. Μετά από βαθύ γέμισμα ο Γουέλνα σημάδεψε με κεφαλιά ψαράκι το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς, ενώ στην επαναφορά ο Πούλπο εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Σλοβένο.

Γκολάρα… και 2-0!
Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα το πληρώσεις με τον Γκονσάλβες να τιμωρεί με γκολάρα την Ελαφρά Ταξιαρχία. Εκμεταλλευόμενος το λάθος του Παχίπη, είδε τον τερματοφύλακα Γκοτ εκτός εστίας και με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 2-0.

Το δεύτερο γκολ έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Άρη για θετικό αποτέλεσμα με την Ανόρθωση να επιστρέφει στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ Ο Μηνάς Αντωνίου βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
7΄ Από μακριά προσπάθησε να απειλήσει ο Μάρτινς, το σουτ του δεν βρήκε στόχο.
12΄ Σουτ του Καλντερόν, σταμάτησε στον Παχίπη.
19΄ Πέναλτι σφυρίζει ο Δημήτρης Μασιάς σε μαρκάρισμα στον Καρλίτος. Άλλαξε, όμως, την απόφασή του σωστά, αφού δεν υπήρξε παράβαση.
24΄ Σουτ από τον Καμπρέρα μετά από κόρνερ η μπάλα έφυγε άουτ.
29΄ Νέα ευκαιρία για την Ανόρθωση από τον Ίσμα, το δυνατό σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
31΄ Ευκαιρία για τον Άρη με τον Παχίπη το σουτ του όμως δεν ανησύχησε τον Κόπριβετς. Μακρινό σουτ του Παχίπη, πολύ άστοχο.
38΄ Μπαλιά του Καλντερόν, με γροθιές έδιωξε δύσκολα ο Γκοτ.
38΄ Ο Καμπρέρα σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
41΄ Ανατροπή του Ίσμα από τον Θεοφίλου και πέναλτι για την Ανόρθωση.
41΄ Γκολ 1-0! Ο Θεοφίλου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γκονσάλβες, ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.
45΄ Ευκαιρία με τον Γκονζάλες για τον Άρη, το σουτ έφυγε έξω.
48΄ Επικίνδυνη μπαλιά - σουτ από τον Ρέινα, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
55΄ Σουτ από τον Παναγή, πάνω από την εστία.
60΄ Δυνατό μακρινό σουτ του Γιούσεφ, ο Κόπριβετς αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
60΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, ο Γιούσεφ κάνει την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.
72΄ Δεύτερο πέναλτι για την Ανόρθωση σε ανατροπή του Καρλίτος από τον Θεοφίλου. Εκτέλεσε ο Γκονσάλβες, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
76΄ Επικίνδυνη σέντρα του Μενέντες, λίγο έξω η μπάλα.
78΄ Δοκάρι για τον Άρη στην κεφαλιά του Γουέλνα.
79΄ Κεφαλιά του Γκονζάλες, ο Κόπριβετς με δεύτερη προσπάθεια θα μαζέψει τη μπάλα.
82΄ Γκολ 2-0! Εξαιρετικό γκολ από τον Γκονσάλβες, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 2-0 για την Ανόρθωση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Αγκιλάρ, Ρίος (57΄ Γκάμπριελ), Καλντερόν, Ερέρο, Βίκτορ, Οικονομίδης (62΄ Πελέ), Σίβου, Καρλίτος, Γκονσάλβες, Καμπρέρα (85΄ Κυριάκου).

ΑΡΗΣ: Γκοτ, Κυριάκου (46΄ Παναγή), Μενέντες, Θεοφίλου, Παχίπης, Μάρτινς, Ράντου, Αντωνίου (46΄ Γουέλνα), Μαραγκουδάκης, Γιούσεφ (66΄ Ικάντε), Γκονζάλες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγκιλάρ/Μενέντες, Μαραγκουδάκης, Θεοφίλου

Keywords
Τυχαία Θέματα