Ο Ερντογάν είδε τον μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις συναντήσεις που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν στις ΗΠΑ με αφορμή την 71η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αφού μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Τουρκίας που αναρτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα

Υόρκη για να παραστεί στην 71η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πραγματοποίησε συναντήσεις με ομάδα επενδυτών υψηλού επιπέδου και επιχειρηματίες.

Μετά που υποδέχθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιδιωτικής εταιρίας οικονομικών και ενημέρωσης «Bloomberg», Μάικλ Μπλούμπεργκ στο Peninsula Hotel, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με ομάδα επενδυτών υψηλού επιπέδου και επιχειρηματίες σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργανώθηκε από το Bloomberg.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνοδευόταν από την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ömer Çelik, τον Υπουργό Οικονομίας Nihat Zeybekçi, τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Albayrak, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) Yasin Ακτάι και άλλους αξιωματούχους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Citi για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική James C. Cowles, Partner στο Caxton Associates Jeff Ένσλιν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lazard Ken Jacobs, πρόεδρος της Blackstone Hamilton E. Jones, ο CEO της Warburg Pincus Chip Kaye, Henry Kissinger του Kissinger Associates, ο Εκτελεστικός Διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της BBVA, Jose Manuel Gonzalez-Paramo, και ο Πρόεδρος της WL Ross &Co. Wilbur Ross, μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου.

Ερωτηθείς από το Sigmalive ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απάντησε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση και δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, ο κύριος Ross είχε ανάλογες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα