Ο Δεκάλογος για το πώς να μείνετε υγιής στη δουλειά

Είναι αρχή πως, όταν έχετε απασχόληση, είναι καλό για την υγεία σας. Σας δίνει την αίσθηση πως έχετε ένα σκοπό, προσφέρει επαφή με τον κόσμο και δημιουργεί μια ρουτίνα καθώς και μια πρόσβαση σε πιο υγιές τρόπο ζωής, μακριά από λιπαρά φαγητά και καθιστική ζωή.

Δεν είναι όμως όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα έτσι. Σε πολλά κομμάτια του αναπτυσσόμενου κόσμου, υπάρχουν συνθήκες ανθυγιεινής εργασίας. Συνθήκες με έντονη ζέστη ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ή κτίρια που δεν είναι ασφαλή.

Η εργασία μπορεί να είναι καθοριστική για

την υγεία. Πολλοί άνθρωποι περνούν πολλή ώρα μπροστά από την οθόνη και γευματίζουν στο πόδι, αφού εξάλλου περνούν πολλές ώρες καθιστοί στο γραφείο. Ανησυχούν για τη δουλειά τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύκτας, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ.

Ορίστε λοιπόν δέκα συμβουλές για το πώς να μείνετε υγιής στη δουλειά.

1.Όρθια στάση

Το να κάθεστε σε μια καρέκλα δεν είναι φυσιολογικό και προκαλεί ζημιά στα εσωτερικά όργανα. Οι μύες θα δουλεύουν περισσότερο με το να στέκεστε. Επίσης με την όρθια στάση, καίτε περισσότερες θερμίδες.

2.Καθαρός αέρας

Αντί να τρώτε το μεσημεριανό σας στο γραφείο, βγείτε έξω, ακόμα και αν είναι βροχερός ο καιρός. Αντί να σπαταλάτε χρόνο με το τι θα κάνετε στη συνέχεια, βγείτε για μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο.

3.Χρησιμοποιήστε τις σκάλες, όχι το ασανσέρ

Εάν δεν δουλεύετε σε ψηλό κτίριο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις σκάλες σαν μια ευκαιρία για να κάψετε μερικές ακόμα θερμίδες και για να ασκηθείτε. Η άσκηση δεν χρειάζεται να παίρνει θέση μόνο στο γυμναστήριο.

4.Κοιτάξτε μακριά τώρα

Όταν δουλεύετε στον υπολογιστή, βεβαιωθείτε πως πρέπει να κοιτάζετε μακριά από την οθόνη. Να ξεκουράζετε τα μάτια σας με το να βλέπετε στο πιο μακρινό σημείο. Να θυμάστε να ανοιγοκλείνετε συχνά τα μάτια. Ανοιγοκλείνουμε τα μάτια πολύ λιγότερο όταν είμαστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

5.Σβήστε τις συσκευές κατά τη διάρκεια της νύκτας

Όταν έχετε τις συσκευές σας ανοικτές, υποσυνείδητα θυμάστε την δουλειά σας, σε περίοδο που θα έπρεπε να ξεκουράζεστε.

6.Υπνος

Το πώς κοιμάσαι σχετίζεται άμεσα με την υγεία. Όλο και περισσότερες έρευνες μας υπενθυμίζουν την αξία του ύπνου. Ακόμα και ένας σύντομης διάρκειας ύπνος μπορεί να κάνει τη διαφορά.

7.Κάντε ότι κάνουν οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι παίρνουν χρόνο για το μεσημεριανό τους, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις δύο ώρες. Το να τρώτε αργά είναι καλό για την υγεία σας. Είναι επίσης καλό, το μεγαλύτερο σας γεύμα να είναι το μεσημέρι, αντί τη νύκτα. Έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο για τη πέψη.

8.Νερό

Πολλά γραφεία έχουν κλιματισμό ή ζέστη. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση. Να έχετε ένα μπουκάλι με νερό κοντά σας.

9.Μειώστε τον καφέ

Αφυδάτωση προκαλεί και ο καφές. Επηρεάζει επίσης και τον ύπνο μας.

10.Δουλέψτε για άλλους

Υγεία δεν είναι μόνο το σώμα. Είναι και πνευματική. Νιώθουμε καλύτερα αν είμαστε πνευματικά υγιείς. Μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον να διασταυρώσει τον δρόμο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μας ή να αναλάβουμε τα καθήκοντα κάποιου άλλου στο εργασιακό μας περιβάλλον. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Πηγή - TheGurdian

Keywords
Τυχαία Θέματα