Ο Χάμιλτον στην pole position

Ασταμάτητος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές του αυστριακού γκραν πρι, 8ου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα (15:00) στην πίστα Red Bull. Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και για 45η φορά στην καριέρα και 7η στο εφετινό πρωτάθλημα θα εκκινήσει από την pole position.



Ο ομόσταβλος του πρωτοπόρου στη βαθμολογία των οδηγών, Νίκο Ρόσμπεργκ,

πήρε την 2η θέση, ενώ τρίτος πίσω από τις δύο Mercedes ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι οι Φελίπε Μάσα με Williams και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India.

Η έκπληξη έγινε στην Q1, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να μένει εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας τη 18η θέση και να τα... χώνει άγρια στο team radio της Ferrari, ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε ο Τζένσον Μπάτον. Η αποτυχία της McLaren ολοκληρώθηκε με τον Φερνάντο Αλόνσο να μην παίρνει το «εισιτήριο» για την Q3, πράγμα που συνέβη και με τη Red Bull του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Σημειώνεται ότι οι δύο πιλότοι της McLaren έχουν ποινή 25 θέσεων. Οι ποινές από τη στιγμή που δεν μπορούν να εκτιθούν στο γκριντ θα μετατραπούν σε τιμωρίες στη διάρκεια του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα