Ο Μπερτόλιο είπε την τελευταία λέξη

Ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα με τον Ντα Σίλβα από τα έντεκα βήματα, όμως ο Αργεντίνος ισοφάρισε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα

ΑΠΟΕΛ 1
95’ Μπερτόλιο
ΑΠΟΛΛΩΝ 1
64’ Ντα Σίλβα (πεν.)

Ο Απόλλωνας κρατούσε τη νίκη μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Μπερτόλιο είχε διαφορετική άποψη και με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Το χθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ τα είχε όλα. Δύναμη, πάθος, πολλές τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες και με την μπάλα

να ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα στις δύο εστίες. Γενικά, ήταν μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου, που το χάρηκαν όσοι το παρακολούθησαν.

Ο Απόλλωνας μπορεί να τα 'χει με την τύχη του, αφού δέχτηκε το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και διακόπηκε το σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών. Έφτασε στους 23 βαθμούς, το κυριότερο όμως έδειξε ότι έχει επανέλθει και θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές.

Ο ΑΠΟΕΛ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφερε να σώσει τον βαθμό, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε και να κερδίσει εάν οι επιθετικοί του εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που βρήκαν. Παρ’ όλα αυτά η ασφυκτική πίεση που έβαλε στα τελευταία λεπτά είχε αποτέλεσμα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν στους 27 βαθμούς, ισοβαθμούν με την ΑΕΛ στη δεύτερη θέση και βρίσκονται στο -4 από την κορυφή.

Παράπονα εξέφρασαν οι δύο ομάδες μετά το τέλος του αγώνα για τη διαιτησία, διά μέσου των εκπροσώπων Τύπου Νεκτάριου Πετεβίνου και Φανούριου Κωνσταντίνου.

Πολύ καλός ρυθμός
Αρκετά καλός ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο 25λεπτο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες και τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν. Είναι ενδεικτικό ότι στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν κάποιες αξιόλογες φάσεις. Ήταν φυσολογικό στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα να κοπάσει, ωστόσο μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήταν ένα παιχνίδι με αρκετή δύναμη και πάθος με κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά χωρίς την κλασική ευκαιρία.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες, όμως ο Απόλλωνας κατάφερνε και ισορροπούσε το παιχνίδι. Ο Ντε Καμάργκο στο 10΄ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάλε, ενώ τρία λεπτά αργότερα το ίδιο συνέβη με τον Σωτηρίου.

Ο διεθνής επιθετικός του ΑΠΟΕΛ ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 26’ όταν εκμεταλλέυτηκε το λάθος του Ντα Σίλβα, έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε έξω. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των «γαλαζοκιτρίνων» στο α’ μέρος.

Ο Απόλλωνας είχε και αυτός με τη σειρά του δύο καλές ευκαιρίες. Στο 8’, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντα Σίβλα και την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στο 35’ με την καρφωτή κεφαλιά από τον Βινίσιους μετά από εκτέλεση κόρνερ και την μπάλα να φεύγει επίσης δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Μαγικό τακουνάκι
Με κλασική ευκαιρία ξεκίνησε η επανάληψη και ήταν για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Αλωνεύτης έκανε τη σέντρα (48’), ο Εφραίμ την προβολή από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 63’ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάγκλιτσα απο τον Βάτερμαν. Είχε προηγηθεί το «μαγικό» τακουνάκι του Ντα Σίλβα, που έβγαλε «φάτσα» τον Κροάτη φορ με τον Ολλανδό τερματοφύλακα. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ντα Σίλβα, ο οποίος ήταν εύστοχος δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα (66’) ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης πέρασε και τον Βάτερμαν, από πλάγια όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 72’, με τον Σωτηρίου να μην μπορεί να νικήσει τον Βάλε από πλεονεκτική θέση. Ο Τόμας Κρίστιανσεν, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε στον αγώνα τους Ορλάντι, Βάντερ και λίγο αργότερα τον Μπερτόλιο αντί των Βινίσιους, Αλωνεύτη και Αλεξάνδρου, αντίστοιχα.

Στα τελευταία λεπτά οι «γαλαζοκίτρινοι» άσκησαν αφυκτική πίεση στην εστία του Απόλλωνα και τα κατάφεραν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη χρυσή αλλαγή του Μπερτόλιο. Ο Αργεντίνος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάλε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3’ Σέντρα από τον Εφραίμ, ο Αλωνεύτης από πλεονεκτική θέση έκανε το άτσαλο σουτ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
8’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντα Σίλβα, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
10' Φάση διαρκείας στην εστία του Βάλε, με τον Ντε Καμάργκο να κάνει σουτ από πλάγια κοντινή απόσταση και τον Πορτογάλο να αποκρούει.
13’ Γύρισμα του Σωτηρίου στον Ντε Καμάργκο μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού.
26’ Ο Σωτηρίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντα Σίλβα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι αμυντικού και πέρασε έξω.
35’ Εκτέλεση κόρνερ από τον Ντα Σίλβα, ο Βινίσιους έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
48’ Ο Αλωνεύτης έκανε την μπαλιά, ο Εφραίμ μόνος μέσα στην περιοχή έκανε την προβολή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βάλε.
63’ Πέναλτι κερδίζει ο Απόλλωνας στην ανατροπή του Μάγκλιτσα από τον Βάτερμαν. Προηγήθηκε το «μαγικό» τακουνάκι του Ντα Σίλβα, που έβγαλε μόνο τον Κροάτη.
64’ Εύστοχος ο Ντα Σίλβα από τα 11 βήματα (0-1).
66' Μόνος ο Μάγκλιτσα, πέρασε και τον Βάτερμαν, αλλά από πλάγια δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.
80’ Διπλή κλασική ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Καμάργκο δεν μπορεί να νικήσει από ευνοϊκή θέση τον Βάλε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βάντερ έπιασε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.
94’ Αμυντικοί του Απόλλωνα πρόλαβαν τον Ορλάντι την τελευταία στιγμή.
95’ Ο Μπερτόλιο με κεφαλιά φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

Ένταση στη φυσούνα
Ένταση προέκυψε μετά το τελευταίο σφύριγμα του Δημήτρη Μασιά. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές είχαν αντιπαράθεση στη φυσούνα, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έλαβε τέλος.

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου (78΄ Μπερτόλιο), Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους (65΄ Ορλάντι), Αλωνεύτης (69΄ Βάντερ), Εφραίμ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Π. Εμάνουελ): Βάλε, Βινίσιους, Αγγελή, Ρομπέρζ, Λόπες (82΄ Κυριάκου), Ντα Σίλβα (90΄ Σαρντινέρο), Σακέτι, Μπεντόγια, Παπουλής, Γκιέ, Μαγκλίτσα (74΄ Ζοάο Πέδρο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρλάο, Μπερτόλιο/Παπουλής, Ρομπέρζ, Μπεντόγια, Αγγελή, Βάλε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Μασιάς.
ΒΟΗΘΟΙ: Αθηνόδωρος Ιωάννου, Νίκος Καλησπέρας, Κώστας Ψευδιώτης (4ος).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχάλης Αργυρού

Το τρίτο ημίχρονο
Ο Τόμας Κρίστιανσεν με το τέλος του αγώνα τόνισε ότι ο ένας βαθμός που πήρε τελικά η ομάδα του ήταν το λιγότερο που μπορούσε να πάρει, ενώ ο τεχνικός του Απόλλωνα, Πέδρο Εμάνουελ, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη.

Πέδρο Εμάνουελ: «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στους "32", είναι σημαντικό για την Κύπρο να έχει ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά σήμερα χωρίς αμφιβολία πρέπει να δώσω τα συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όμως στο τέλος δεν καταφέραμε να νικήσουμε, ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα και αξίζαμε τη νίκη, έκαναν αυτό που έπρεπε οι παίκτες μου. Οι οπαδοί μας ήρθαν σήμερα και άρχισαν να πιστεύουν ξανά, δείχνουν ότι πιστεύουν και έτσι θα πιστέψουμε και εμείς. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε περισσότερα από ένα γκολ γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα ότι μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, διαφωνώ ότι ο Απόλλωνας ήταν η καλύτερη ομάδα, πήραμε το λιγότερο που δικαιούμασταν, αν και επειδή σκοράραμε στο τέλος διαμορφώθηκε ως δίκαιο αποτέλεσμα. Στον αγώνα προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον Άλεξ Ντα Σίλβα, συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν μια τεράστια προσπάθεια έστω και αν έκαναν υπερπροσπάθεια την Πέμπτη, θέλαμε την νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι σημαντική η αντίδραση που είχαμε ως ομάδα, αλλάξαμε και το σύστημα όταν βάλαμε τον Μπερτόλιο αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε».

Keywords
Τυχαία Θέματα