Ο… αστερίσκος της UEFA για το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Μία από τις (πολλές) ειδήσεις που περιέχονταν στη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ για τα αποτελέσματα του ελέγχου των κριτηρίων της UEFA αφορούσε το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η έδρα της Ανόρθωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 2, δηλαδή μπορεί να φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι και τον β’ προκριματικό γύρο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Η αιτία της

πτώσης του «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την κατηγορία 3 σχετίζεται με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος κατά την πιο πρόσφατη επιθεώρηση από κλιμάκιο της UEFA απείχε από την πρέπουσα κατάσταση.

Ωστόσο η συγκεκριμένη αξιολόγηση του γηπέδου δεν είναι ούτε οριστική ούτε αμετάκλητη. Συνοδεύεται από αστερισκό και μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί προσωρινή. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζήτησε (ήδη από τον Ιανουάριο) να γίνουν τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, ώστε το γήπεδο να επιστρέψει στην κατηγορία 3, στην οποία επιτρέπονται ευρωπαϊκοί αγώνες μέχρι και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ιθύνοντες της «Κυρίας» ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της UEFA, από την οποία έχει ζητηθεί ήδη νέα αξιολόγηση. Η UEFA έχει ήδη στα χέρια της οπτικό υλικό που εστάλη από το σύλλογο της Αμμοχώστου, ωστόσο το οριστικό της πόρισμα θα ληφθεί μετά από νέα επί τόπου εξέταση του γηπέδου.

Αυτή αναμένεται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού πλέον έχει αρχίσει και το άνοιγμα των αεροδρομίων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα επιστρέψει στην κατηγορία 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα