Ο Αλέκος Τρυφωνίδης για το όνομά του στη λίστα των 39

Διάτρητη είναι η νομοθεσία αναφορικά με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στους κομματικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ και εργαζόμενο στη Cyta Αλέκο Τρυφωνίδη, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ

«Μεσημέρι και κάτι», αναφορικά με τη δημοσίευση λίστας 39 ονομάτων κομματικών στελεχών, που ταυτόχρονα υπήρξαν και δημόσιοι υπάλληλοι, από πλευράς του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο κ. Τρυφωνίδης τόνισε το διάτρητο του νόμου που ψηφίστηκε το 2015, παρεμβαίνοντας δημοσίως, προκειμένου να ρίξει φως στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 39 δημόσιοι υπάλληλοι με κομματικές θέσεις

Ο ίδιος περιλαμβάνεται στη λίστα των 39 του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εστάλη συνημμένη στον Γενικό Εισαγγελέα, ως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, προκειμένου να αποφευχθεί η στοχοποίηση της Σάβιας Ορφανίδου, για την οποία έχει προκύψει μεγάλο ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Τρυφωνίδης, κανένας οργανισμός και καμία υπηρεσία δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τη νομοθεσία, καθώς έπρεπε να γίνουν διαδικασίες σε όλη την κυβερνητική μηχανή, ελέγχοντας κάθε δημόσιο υπάλληλο και κατά πόσο τα καθήκοντά αυτού στη Δημόσια Υπηρεσία επηρεάζονταν από την κομματική του ιδιότητα.

Ανέφερε, δε, ότι σύμφωνα με τον νόμο, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να απευθύνονται στην ΕΔΥ για τη σχετική άδεια, ενώ οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς, όπως ο ίδιος, πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια αρχή, η οποία εν προκειμένω είναι το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ίδιος, είπε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε επανειλημμένες προφορικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου και διαπιστωνόταν το κενό στη νομοθεσία για το πώς θα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές ότι το αξίωμα των κομματικών στελεχών συγκρούεται με τη θέση που κατέχει στον οργανισμό.

Τελικά, συμπλήρωσε, το θέμα έμεινε στο συρτάρι, με αποτέλεσμα να προκύπτει σήμερα μεγάλο ζήτημα.

«Ήταν ευθύνη των Υπουργείων, των Υπουργών και των διοικούντων στους Οργανισμούς να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι είχαμε αποταθεί, αλλά δεν υπήρχε συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς ο νόμος μιλάει για ανώτατο κομματικό αξίωμα, δηλαδή την ανώτατη κομματική δομή, που δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να το κρίνει», υπογράμμισε.

«Παρόλα αυτά εμείς καλωσορίζουμε τις παρεμβάσεις του Γενικού Ελεγκτή για εφαρμογή της νομοθεσίας και τις θεωρούμε σαν μια καλή αφορμή για να εφαρμοστεί η νομοθεσία από όλους», είπε και κάλεσε την Πολιτεία και την Βουλή να θεσπίσουν τις κατάλληλες διαδικασίες με συγκεκριμένα κριτήρια, φέροντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για την εφαρμογή της.

«Είμαστε νομοταγείς και πανέτοιμοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, παρόλο που έχει κενά, τα οποία καλούμε την πολιτεία να τα διορθώσει», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι η λίστα των 39 είναι μια πρόχειρη λίστα από την οποία απουσιάζει πλειάδα στελεχών του ΔΗΣΥ, τα οποία μάλιστα παρεμβαίνουν και προβάλλονται συνεχώς στα ΜΜΕ.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα