Φωτιά στα πορτοφόλια βάζουν οι τιμές των καυσίμων

Αυξημένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, με τη μέση τιμή ανά επαρχία να σημειώνει άνοδο μέχρι 3 cents ανά λίτρο, ήτοι αύξηση 4%.

Συγκεκριμένα, στην Επαρχία Λευκωσίας η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σε παγκύπριο επίπεδο, κυμαίνεται στο € 1,243 ευρώ, με τη φθηνότερη να φτάνει στα € 1,217 και την ακριβότερη στα €1,289.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τη μέση τιμή ανά ποιότητα καυσίμου, ανά επαρχία:

Η

χαμηλότερη τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων που παρατηρείται παγκύπρια, διαμορφώνεται στα €1,217 στη Λεμεσό, ενώ η ακριβότερη στα €1,289 στη Γερμασόγεια.

Η χαμηλότερη τιμή της αμόλυβδης 98 οκτανίων διαμορφώνεται στα €1,257 στο Καϊμακλί, ενώ η ακριβότερη στα €1,359 στη Λάρνακα.

Τέλος, η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου κίνησης Diesel, διαμορφώνεται στα €1,218 στο χωριό Αβδελλερό, ενώ η ακριβότερη στα €1,269 στη Λεμεσό.

"Αδικαιολόγητες και απότομες οι αυξήσεις"

Όπως αναφέρει ο Συντονιστής του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Γιώργος Στυλιανού, οι εν λόγω αυξήσεις που παρατηρούνται από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και μελετά ο Σύνδεσμος, δηλαδή δεν υπάρχει σαφής λόγος για τον οποίο αυξήθηκε το κόστος στην τσέπη του καταναλωτή.

Ωστόσο, το ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε οποιαδήποτε ανακοίνωση ή επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ερμηνεύεται ως ότι αποδέχεται πως οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις δυνατότητες της αγοράς. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η αύξηση είναι ιδιαιτέρως απότομη, καταλήγει ο κ. Γεωργίου.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα