Ο Ακιντζί κάλεσε ψευδοκυβέρνηση να σκεφτεί ξανά το θέμα ώρας

Μέτρα για αποφυγή παρόμοιων ατυχημάτων, όπως αυτό που συνέβη την Τρίτη στον Πενταδάκτυλο, έλαβε σήμερα το «υπουργικό» που συνεδρίασε πέραν της μιας ώρας στην κατεχόμενη Λευκωσία, τη στιγμή που έξω διαδήλωνε υπό βροχή η τ/κ πλατφόρμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες, τα φορτηγά πέραν των 5 τόνων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιους δρόμους για συγκεκριμένες ώρες και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να τηρείται αυτό.

Ως προς το αίτημα για αλλαγή της ώρας

στα κατεχόμενα, που διατύπωσαν οι διαδηλωτές, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το παιδιά μετακινούνται για να πάνε στο σχολείο μέσα στο σκοτάδι και κάλεσε την «κυβέρνηση» να ξανασκεφτεί το θέμα.

Δείτε εδώ: Οργισμένοι μαθητές διαδηλώνουν στα κατεχόμενα

Προσέγγισε, εξάλλου, τους διαδηλωτές, λέγοντας προς τον κόσμο ότι μοιράζεται τον πόνο τους και κάνει το παν για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Νωρίτερα στις δηλώσεις του, ο ηγέτης των Τ/κ είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους των θυμάτων, είπε ότι όλες οι «κρατικές υπηρεσίες» έχουν ευθύνη, ενώ ζήτησε να μην τυγχάνει το συμβάν πολιτικής εκμετάλλευσης. Ευχήθηκε παράλληλα να μη βιώσουν ξανά παρόμοιο πόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του «υπουργικού», οι διαδηλωτές κάλεσαν την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί, κατηγορώντας την για έλλειψη μέτρων. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως «φονιάδες», «παραιτηθείτε» και «δεν γίνεται να πηγαίνεις σχολείο μέσα στο σκοτάδι».

Ζήτησαν επίσης ευθυγράμμιση της ζώνης ώρας με τις χώρες της ΕΕ. Ανέφεραν ακόμη ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν έως ότου υπάρξει αποτέλεσμα και ανήγγειλαν νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση των διαδηλωτών προς τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς, καθώς αυτός αποχωρούσε από τη συνάντηση, με τον κόσμο να τον αποκαλεί «δολοφόνο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα