Ο ακαδημαϊκός Εύης Σαμμούτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Κατά τη διάρκεια της 36ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ραμπάτ, στο Μαρόκο στις 12 Νοεμβρίου, ο επίκουρος καθηγητής (Θεωρία και Σύνθεση) Εύης Σάμμούτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσικής (International Music Council) της UNESCO. Η Κύπρος

για ακόμη μια φορά δεικνύει και αποδεικνύει το ειδικό της βάρος στον τομέα του Πολιτισμού και ειδικότερα της Μουσικής μέσω του υψηλής ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει. Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος συνεχάρη τον επ. καθηγητή Εύη Σαμμούτη για την εκλογή του που «απηχεί στο κύρος και στο μέγεθος του πνευματικού έργου που επιτελεί και, κατ` επέκταση, επιβεβαιώνει την ακαδημαϊκή αξία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο διεθνές περιβάλλον».

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσικής IMC ιδρύθηκε το 1949 ως μη κυβερνητικό συμβουλευτικό όργανο του Οργανισμού για τη μουσική. Στεγάζεται στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι. Το δίκτυο IMC δραστηριοποιείται σε 150 χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Τα μέλη του επιλέγονται ανάμεσα στους πιο επιφανείς εκπαιδευτικούς, εκτελεστές και συνθέτες ανά το παγκόσμιο. Το IMC έχει άμεση πρόσβαση σε πάνω από 1000 οργανισμούς και 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή η σημαντική διάκριση του επ. καθηγητή Εύη Σαμμούτη έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του ως μέλους του Συμβουλίου του AEC (Association Européenne des Conservatoires/Académies de Musique et Musikhochschulen), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κονσερβατορίων, Μουσικών Ακαδημιών και Μουσικών Πανεπιστημίων, που είναι ο σημαντικότερος Φορέας για την τριτοβάθμια Μουσική Εκπαίδευση στην Ευρώπη. Το AEC αντιπροσωπεύει 300 ιδρύματα Ανωτάτων Σπουδών μουσικής σε 57 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα