Ο Steven Mercurio μαζί με τους Red Electrick στο Κούριο

Ο Αμερικανός συνθέτης και μαέστρος Steven Mercurio θα συμμετέχει μαζί με μια εντυπωσιακή ομάδα καλλιτεχνών στη συναυλία Μαέστρος &Φίλοι 2016 που θα διεξαχθεί ζωντανά την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 2016 στις 8.30μμ στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί κυρίως το μαλτέζικο ποπ/ροκ συγκρότημα Red Electrick, οι οποίοι θα φέρουν στο κοινό της Κύπρου νέα

κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ, “Inside You”, καθώς και διάσημα κομμάτια με αφιέρωμα στους David Bowie, Prince και Michael Jackson.

Μετά τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μάλτας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καλοκαιρινής συναυλίας του διεθνής τενόρου Joseph Calleja στη Βαλέτα, ο Μαέστρος Steven Mercurio θα διευθύνει τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο “Adagio for Strings” του Samuel Barber. Το adagio του Barber θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή κλασσικά έργα του 20ου αιώνα, και ερμηνεύεται παραδοσιακά κάθε χρόνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας 9/11.

Ο Μαέστρος Steven Mercurio έχει διευθύνει περισσότερες από σαράντα πέντε διαφορετικές όπερες σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Η δουλειά τον έχει πάρει σε πολλές από τις πιο αγαπημένες όπερες του κόσμου στην Ιταλία, στις Βρυξέλλες, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε αμερικανικές εταιρείες όπερας. Είναι ένας καταξιωμένος και περιζήτητος ενορχηστρωτής. Έχει δημιουργήσει συνθέσεις για ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, που συμπεριλαμβάνει τους Andrea Bocelli, Placido Domingo, Fabio Armiliato, Carl Tanner, Ben Heppner, Bryn Terfel, Marcello Giordani, Secret Garden και Sting. www.stevenmercurio.com

Με επικεφαλής το Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, η συναυλία θα παρουσιάσει επίσης τη διεθνούς φήμης Κύπρια σοπράνο Αλίκη.

Η συναυλία Μαέστρος &Φίλοι υποστηρίζεται από τον Κυπριακό ΟργανισμόΤουρισμού (ΚΟΤ), την Αρχή Τουρισμού της Μάλτας, την Emirates, και το Cyprus Villages Traditional Houses και διοργανώνεται από κοινού από την Ακαδημία Μουσικής της Κύπρου και την κορυφαία εταιρεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Μάλτας BPC International.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, η Emirates ταξιδεύει μεταξύ Μάλτας και Λάρνακας σε ένα αεροσκάφος Boeing 777-300ER

Φωτογραφία: Ο Μαέστρος Steven Mercurio

Keywords
Τυχαία Θέματα