Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελλ. χρέους απαιτεί ελάφρυνση του

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί ελάφρυνσή του» τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», που ελέγχεται από την Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων (Confindustria).

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση

του ελληνικού χρέους, ο Μάριο Ντράγκι απάντησε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο αν, πρώτα από όλα, η κυβέρνηση εφαρμόσει τις υποχρεώσεις του προγράμματος που υπέγραψε, αλλά προσέθεσε ότι η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί και μια ελάφρυνση, το είδος και το εύρος της οποίας θα αποφασισθεί από τα κράτη - μέλη, στους προϋπολογισμούς των οποίων θα έχει επιπτώσεις η απόφαση αυτή.

«Πάνω σε αυτό το θέμα η ΕΚΤ δεν έχει κάτι να πει» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του με ελληνική ενδιαφέρον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

«Είναι νωρίς για να πούμε έναν οριστικό λόγο, αλλά αν σήμερα συγκρίνουμε τον τωρινό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση με εκείνον προ πενταμήνου ή εξαμήνου, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά», προσέθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα