Ντούζαρικ: Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία στο κυπριακό

Στις δηλώσεις και στις επαφές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ c κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντούζαρικ αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου του κ. `Ειντε, στη Λευκωσία, κατά την οποία ο κ. `Ειντε δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα εμπόδιο για μια γρήγορη επανέναρξη

των συνομιλιών μετά τις εκλογές στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Ο κ. Ντούζαρικ σημείωσε ότι, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. `Ειντε είχε συναντήσεις με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Ντούζαρικ, ο κ. `Ειντε απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες και ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι το 2015 θα είναι μια αποφασιστική χρονιά και ελπίζει ότι θα είναι μια αποφασιστική χρονιά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. `Ειντε ανέφερε επίσης ότι το πρόβλημα στην Κύπρο είναι η απουσία λύσης και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε στρατηγικά και να καταλάβουμε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα