Ντούνγκα: "Είναι πάντα Αργεντινή και με απουσίες''

O Νειμάρ είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και η επιστροφή του στην ομάδα της Βραζιλίας για την αναμέτρηση με την Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας , θα δώσει στους επισκέπτες μια ζωτική ώθηση, σύμφωνα με τον προπονητή της Σελεσάο Κάρλος Ντούνγκα. «Αν κοιτάξουμε την κατάταξη από τους αριθμούς και τις στατιστικές, ο Νειμάρ είναι ο καλύτερος τώρα,» είπε ο Ντούνγκα όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τον 23χρονο Βραζιλιάνο με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι έχουν

κυριαρχήσει για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο πό το 2008 .

«Ο Μέσι τραυματίστηκε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να επαναλάβει αυτό που έκανε πέρυσι,» πρόσθεσε ο Ντούνγκα. « Ο Νειμάρ βελτιώνεται σταθερά από τότε που έφτασε στη Βαρκελώνη (το 2013). Έχει κάνει όλα αυτά που αναμενόταν από αυτόν, ενώ βρίσκεται εκτός ο Μέσι. Είναι σε μεγάλη φόρμα». Ο Νειμάρ έχασε τα δύο πρώτα προκριματικά παιχνίδια της Βραζιλίας κατά της Χιλής και της Βενεζουέλας, λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για την αποβολή εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς στην ήττα (1-0) από την Κολομβία στη φάση των ομίλων του Copa America νωρίτερα αυτό το έτος. Χωρίς αυτόν η Βραζιλία έχασε( 2-0) στη Χιλή και νίκησε (3-1) τη Βενεζουέλα στο σπίτι, φτάνοντας στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανάμεσα σε δέκα ομάδες, με τις τέσσερις πρώτες να προκρίνονται απευθείας για τη Ρωσία το 2018. Η πέμπτη θέση οδηγεί σε πλέι-οφ.

Η Αργεντινή, που στα δύο πρώτα παιχνίδια, κατάφερε να μαζέψει μόλις ένα βαθμό και βρίσκεται στην έβδομη, έρχεται στο μεγάλο παιχνίδι με προβληματισμό και σοβαρές ανησυχίες από τις απουσίες λόγω τραυματισμών. Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγκουέρο και Κάρλος Τέβες δεν θα αγωνιστούν, αλλά ο Ντούνγκα δεν δέχθηκε το πλεονέκτημα για τη Βραζιλία και είπε ότι οι αντικαταστάτες τους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν απρόβλεπτα προβλήματα, αφού επιδιώκουν να αφήσουν το στίγμα τους. «Θα έχουν κορυφαίους παίκτες τραυματίες, αλλά εξακολουθεί να είναι η Αργεντινή,» είπε στους δημοσιογράφους λίγο πριν η ομάδα πετάξει για το Μπουένος Άιρες. «Μπορεί να χάνεις ένα ταλαντούχο παίκτη, αλλά μπορεί να βρεις ένα πιο συγκεντρωμένο, με περισσότερη δύναμη και ταχύτητα, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι η Αργεντινή, οι παίκτες τους όλοι παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη."

Ο Κάρλος Ντούνγκα έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ σαν προπονητής έναντι της Αργεντινής, όμως πιστεύει ότι από το παιχνίδι αυτό έχει χαθεί κάποια ένταση, τώρα που τόσοι πολλοί παίκτες από την Λατινική Αμερική βρίσκονται στην Ευρώπη. «Κάποτε ήταν ένας πόλεμος, αλλά τώρα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με επαγγελματικό αμοιβαίο σεβασμό», πρόσθεσε. «Όλοι παίζουν μαζί τώρα. Αλλά θέλουν να νικήσουν τη Βραζιλία όπως ακριβώς εμείς θέλουμε να νικήσουμε την Αργεντινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα