Ντ.Κάμερον: "Καρκίνος" η διαφθορά

«Καρκίνο» χαρακτήρισε τη διαφθορά ο Ντέιβιντ Κάμερον στην έναρξη διήμερης διεθνούς συνόδου κατά της διαφθοράς που φιλοξενεί στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι «αν θέλουμε να δούμε χώρες να δραπετεύουν από τη φτώχεια και να γίνονται πλούσιες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά».

Πρόσθεσε ότι οι φυσικοί πόροι των χωρών πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών τους και για να γίνει αυτό πρέπει να παταχθεί η διαφθορά.

«Αν θέλουμε να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η διαφθορά και η έλλειψη πρόσβασης στη δικαιοσύνη μπορούν

συχνά να είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούνται προς τον εξτρεμισμό», συμπλήρωσε ο κ. Κάμερον.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που συμμετέχει στη σύνοδο συνεχάρη τον Βρετανό ηγέτη για το «θάρρος» του, προσθέτοντας ότι δίνεται μία σοβαρή μάχη από τους συμμετέχοντες να αντιμετωπιστεί ο εχθρός που συνιστά η διαφθορά.

Συνολικά περίπου 50 χώρες παίρνουν μέρος στη σύνοδο, πολλές εκπροσωπούμενες από προέδρους και πρωθυπουργούς.

Η Βρετανία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου συντονισμού δράσεων κατά της διαφθοράς που θα έχει έδρα στο Λονδίνο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ελβετίας και της Interpol.

Keywords
Τυχαία Θέματα