Νταμπίζας: «Πήρα μέρος σε ένα έργο τέχνης» (βίντεο)

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας Νίκος Νταμπίζας μίλησε στην ιστοσελίδα fr.sports.yahoo.com για την πορεία του στην Ομόνοια, τα Euro 2004 και 2016, το όνειρο του και το έργο τέχνης που έλαβε μέρος…

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε:


Για την ντρίμπλα του Μπέργκαμπ στον ίδιο, στο φανταστικό γκολ που πέτυχε:
«Νόμιζαν ότι ήμουν αναστατωμένος και

σε δύσκολη θέση. Καθόλου. Είμαι πολύ περήφανος που πήρα μέρος σε ένα έργο τέχνης, επειδή αυτή η ενέργεια είναι πραγματικό έργο τέχνης. Διεξήχθη μια ιδιοφυΐα. Ο Ντένις Μπέγκαμπ ήταν μια ιδιοφυΐα και ήμουν δυστυχώς σε αυτή τη θέση. Χάσαμε το παιχνίδι λόγω αυτή της ενέργειας, αλλά ήμουν τυχερός που είχα συμμετοχή. Θα μείνω στην ιστορία γι’ αυτό. Αυτό είναι από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Για την παρουσία του στην Ομόνοια:
«Δεν είναι άσχημα. Ξεκίνησα σαν τεχνικός διευθυντής στην Ομόνοια από τον Απρίλιο. Μετά την απόσυρση μου το 2011 ξεκίνησε τη δεύτερη μου καριέρα από τον Παναθηναϊκό, όπου έκανε δυο χρόνια. Έμαθα αρκετά και νομίζω ότι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι γιατί ταιριάζει ο χαρακτήρας μου».


Αν θέλει να επιστρέψει στη Νιούκαστλ:
«Μακροπρόθεσμα η επιθυμία είναι να επιστρέψω στη Νιούκαστλ, αυτό είναι το όνειρο μου. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, αισθάνομαι καλά εκεί, μου αρέσει ο σύλλογος, ο πολιτισμός και η περιοχή».

Για τις ομοιότητες που έχει η Ελλάδα του 2004 με την Πορτογαλία τους 2016
«Υπάρχουν ομοιότητες, αλλά είναι πολύ πιο ταλαντούχοι παίκτες από εμάς. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη καρδιά από τον Ρονάλντο. Το θέλαμε περισσότερο, υπήρχε αυτό το μαχητικό πνεύμα. Χαριστέας, Καραγκούνης... Ίσως είχαμε μια καλή ομάδα, σταθερή, αλλά η Πορτογαλία έχει πολύ καλούς παίκτες. Η φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος και Ότο Ρεχάγκελ έχουν την ίδια φιλοσοφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα