Ν.Παπαδόπουλος:“Απενοχοποιούν Τουρκία οι δηλώσεις του ΑΚΕΛ"

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "οι δηλώσεις του ΑΚΕΛ, απενοχοποιούν την Τουρκία"

Οι δηλωσεις του κου Παπαδόπουλου έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ,είπε τα εξής:

«Είναι με ιδιαίτερη θλίψη που δυστυχώς βλέπουμε να συνεχίζεται το ίδιο αφήγημα στο Κυπριακό. Για ακόμη μια φορά, χθες ακούσαμε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να δηλώνει ότι η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σκοτώσουν τις διαπραγματεύσεις, είναι το πρόβλημα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και συνέχισε:

«Τέτοιες δηλώσεις δυστυχώς αποενοχοποιούν πλήρως την Τουρκία και προσκαλούν τις αθέμιτες πιέσεις στη δική μας πλευρά. Εμείς διαφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν λύση και ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όποιος προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην εθνική μας υπόθεση», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, εμείς καλούμε τους πάντες, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να πάψουν επιτέλους να βοηθούν την προπαγάνδα της Τουρκίας. Να βοηθήσουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά να πιέσει την Τουρκική πλευρά επιτέλους να συζητήσει τα θέματα στις διαπραγματεύσεις που συμφέρουν εμάς».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε την θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μίας νέας στρατηγικής στο κυπριακό.

«Πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Να εγκαταλείψουμε επιτέλους το σχέδιο Ανάν. Δεν γίνεται αποδεκτό. Να επανέλθουμε πίσω στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» και κατέληξε:

«Να διαμορφώσουμε μια στρατηγική στο Κυπριακό που θα έχει ως πρώτο μέλημα την ενίσχυση της υπόστασης και της αξιοπιστίας, του κύρους και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μόνο έτσι θα πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού με μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα